Sporządzanie planów analiz i spawozdań / Agnieszka Gawlik Ekonomik | Podręczniki w Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Sporządzanie planów analiz i spawozdań

podręcznik

  • Wydawnictwo Ekonomik
  •  

  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Sporządzanie planów analiz i spawozdań - opis produktu:

Podręcznik ma charakter kompendium wiedzy z zakresu planowania, sporządzania sprawozdań oraz analiz. Jego struktura oraz treść poszczególnych rozdziałów zostały opracowane w taki sposób, aby stopniowo przeprowadzić ucznia od zagadnień mniej skomplikowanych, związanych głównie z planowaniem działalności, przez tworzenie sprawozdań obrazujących działalność przedsiębiorstwa, do najtrudniejszych ? dotyczących wykorzystania informacji ze sprawozdań do oceny stanu przedsiębiorstwa i wyciągania wniosków na kolejne okresy planowania.

Podręcznik może być wykorzystywany przez:
1. uczniów techników zdobywających zawód technika ekonomisty
2. uczestników kwalifikacyjnych kursów zawodowych z zakresu kwalifikacji A.35/AU.35
3. studentów kierunków ekonomicznych
4. słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu funkcjonowania przedsiębiorstw i analiz ekonomicznych
5. uczestników szkoleń z zakresu funkcjonowania przedsiębiorstw i analiz ekonomicznych
6. menadżerów i analityków w przedsiębiorstwach
7. osoby zainteresowane tworzeniem planów i sprawozdań oraz ekonomiczną oceną działalności przedsiębiorstwa

Materiał teoretyczny jest uzupełniony licznymi przykładami oraz ramkami ?Wiedza w praktyce?.
Na końcu podręcznika zamieszczono załączniki z przykładami biznesplanu, bilansu, rachunku zysków i strat, rachunku przepływów pieniężnych, sprawozdania statystycznego oraz sprawozdania dotyczącego korzystania ze środowiska.

Zagadnienia omawiane w podręczniku uwzględniają stan prawny obowiązujący na 1 stycznia 2018 r.

Podręcznik zawiera:
- 290 stron formatu B5
- 21 tabel
- 21 rysunków
- 154 przykłady
S
Szczegóły
  • RecenzjeRecenzje
  • Podręcznik
  • Sporządzanie planów analiz i spawozdań
4.4/5 ( 5 ocen )
    5
    3
    4
    1
    3
    1
    2
    0
    1
    0

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • Podręcznik do kwalifikacji TG.07 (Sporządzanie potraw i napojów) opracowany zgodnie z podstawą programową 2017 kształcenia w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych w pełni pokrywa również materiał do kwalifikacji HGT.02 (Przygotowanie i wydawanie dań) do podstawy programowej...

  • Podręcznik w przejrzysty sposób i dostosowanej do potrzeb uczniów formie przedstawia i wskazuje konkretne rozwiązania merytoryczne dotyczące sprawozdawczości i analizy finansowej przedsiębiorstw, popierając rozważania teoretyczne licznymi praktycznymi przykładami. Książka jest dobrze osadzona w...

  • Stanowi znakomitą pomoc dla nauczyciela i ucznia. Uczy posługiwania się zdobytą wiedzą w celu uzyskania umiejętności praktycznych. Zeszyt ćwiczeń podzielono na cztery części. Spis treści: I. PLANOWANIE 1. Planowanie działalności jednostki organizacyjnej 2. Biznesplan II....

  • Efekty kształcenia - dla kwalifikacji A. 35 Planowanie i prowadzenie działalności w organizacji, część 3. Sporządzanie planów, analiz i sprawozdań Uczeń: 1) rozróżnia rodzaje i strukturę planów; 2) przestrzega zasad i metod planowania; 3) sporządza biznesplan; 4) oblicza i interpretuje...

  • Podręcznik do nauki zawodu technik budownictwa,technik budownictwa, technik drogownictwa, technik dróg i mostów kolejowych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji B.30 (Sporządzanie kosztorysów). Zagadnienia przedstawione w książce: rodzaje kosztorysów i zasady ich sporządzania,...

  • Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.6 (Przechowywanie żywności). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do oceny towaroznawczej surowców i produktów żywnościowych oraz zasad ich...