Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Nauka zawodu piekarz, technik technologii żywności / Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Kategorie

Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Nauka zawodu piekarz, technik technologii żywności

podręcznik

Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Nauka zawodu piekarz, technik technologii żywności - opis produktu:

W podręczniku omówiono szczegółowo wymagania jakościowe dotyczące pieczywa. Wskazano błędy technologiczne prowadzące do konkretnych wad wytwarzanych produktów. Opisano rodzaje transportu wewnętrznego i zewnętrznego pieczywa. Dokładnie scharakteryzowano metody chłodzenia pieczywa. Przedstawiono metody zmniejszenia ubytku magazynowego. Omówiono metody krojenia i pakowania pieczywa. Przedstawiono liczne rodzaje krajalnic i mechanizmy ich działania. Zaprezentowano sposoby magazynowania pieczywa i typowe magazyny. Przedstawiono krytyczne punkty kontroli występujące na końcowym etapie produkcji pieczywa.
S
Szczegóły
  • RRecenzje
  • Podręcznik
  • Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Nauka zawodu piekarz, technik technologii żywności
4.7/5 ( 10 ocen )
    5
    9
    4
    0
    3
    0
    2
    1
    1
    0
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • W podręczniku zaprezentowano wiedzę na temat możliwości korzystania z różnych źródeł informacji o produktach i usługach reklamowych, rozpoznania rynku produktów i usług reklamowych na podstawie analizy ekonomicznej i marketingowej. Podkreślono znaczenie stosowania narzędzi marketingu i...

  • W podręczniku zaprezentowano wiedzę na temat planowania etapów produkcji środków reklamowych, wykorzystania wiedzy i umiejętności z zakresu towaroznawstwa do realizacji określonych zadań, a także sporządzania harmonogramu przygotowania środków reklamowych. Wskazano metody i techniki produkcji...

  • W podręczniku omówiono dokładnie rozrost ciasta. Wskazano, jak proces ten przebiega w piekarniach rzemieślniczych, a jak w dużych zakładach. Zaprezentowano różne metody wypieku pieczywa. Wskazano parametry, które należy brać pod uwagę, aby otrzymać produkt wysokiej jakości. Opisano różnego...

  • Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji E.12 (Przygotowanie stanowiska komputerowego do pracy). Przekazuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z przygotowaniem komputera do pracy, bezpiecznym posługiwaniem się oprogramowaniem komputerowym...

  • Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji E.12 (Przygotowanie stanowiska komputerowego do pracy). Przekazuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z bezpieczeństwem posługiwania się sprzętem komputerowym, zgodnego z prawem korzystania z...

  • Podręcznik do nauczania w zawodzie technik budownictwa realizujący treści z zakresu kwalifikacji B.16. Wykonywanie robót zbrojarskich i betoniarskich - B.16.1. Przygotowanie stali zbrojeniowej do montażu. W książce określono m.in. ogólne zasady organizacji procesów zbrojarskich. Scharakteryzowano...