PODSTAWY GASTRONOMII

podręcznik

Wydawnictwo PWE Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Książka stanowi kompendium wiedzy dotyczącej gastronomii. Zawiera on: historię gastronomii w Polsce i na świecie, podstawowe pojęcia stosowane w gastronomii, opis produktu gastronomicznego, prezentację produktu gastronomicznego od strony jego atrakcyjności w turystyce, wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne, rolę informacji i promocji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii.Podręcznik jest przeznaczony dla studentów uczelni tyrystycznych, hotelarskich, technicznych (np. kierunku technologia żywności), rolniczych, szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim oraz osób zarządzających obiektami gastronomicznymi.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Wydawnictwo: PWE Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne
Oprawa: miękka

RECENZJE - Podręcznik - PODSTAWY GASTRONOMII

4.6/5 ( 13 ocen )
  • 5
    11
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    1