SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Planowanie i ocena sposobu żywienia. Część 1. Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

Opis produktu:

Zbiór ćwiczeń `Planowanie i ocena żywienia` to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Każdy rozdział ćwiczeń poprzedzony jest krótkim teoretycznym wstępem, który pozwala na szybkie usystematyzowanie wiedzy z zakresu żywienia człowieka. Zamieszczone w dalszej części ćwiczenia utrwalają nabyte umiejętności z planowania i oceny żywienia.

Na końcu rozdziałów zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach.

Ćwiczenia ze względu na dużą objętość materiału, zostały podzielone na dwie części:
Pierwsza część ćwiczeń obejmuje następujące tematy: składniki pokarmowe i ich źródła, wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie organizmu człowieka, przemiany składników pokarmowych w organizmie człowieka oraz normy żywienia.
Druga część to ćwiczenia z planowania i oceny żywienia uwzgledniające pozostałe tematy: grupy żywności, zamienność produktów w grupach, zasady racjonalnego żywienia, zasady planowania jadłospisów, żywienie różnych grup ludności, obliczanie wartości energetycznej i odżywczej potraw, ocena żywienia, wegetarianizm oraz alternatywne sposoby żywienia.

Ćwiczenia uczą zasad racjonalnego żywienia, zachęcają do oceny własnego sposobu odżywiania się i unikania niebezpieczeństw zdrowotnych jakimi są współczesne choroby cywilizacyjne.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Kategoria: liceum i technikum,  klasa 1 po podstawówce,  przedmioty zawodowe,  zeszyt ćwiczeń,  klasa 2 po podstawówce,  przedmioty zawodowe,  zeszyt ćwiczeń,  szkoły branżowe I stopnia,  klasa 1 po podstawówce,  przedmioty zawodowe,  zeszyt ćwiczeń
Wydawnictwo: ab format
Oprawa: miękka
Wymiary: 170x240
Ilość stron: 136

Sprawdź artykuły papiernicze

Zeszyt A5 60 kartek linia Trends Girls Interdruk  Artykuł biurowy 2,34 zł
Dodaj do koszyka
Zeszyt A5 60 kartek linia Trends Boys Interdruk  Artykuł biurowy 2,36 zł
Dodaj do koszyka
Korektor Dominic 5mm x 8m Fandy  Artykuł biurowy 4,61 zł
Dodaj do koszyka
Zakładki grand indeksujące strzałki Grand  Artykuł biurowy 3,63 zł
Dodaj do koszyka

RECENZJE - Podręcznik - Planowanie i ocena sposobu żywienia. Część 1. Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.3/5 ( 9 ocen )
  • 5
    6
  • 4
    1
  • 3
    1
  • 2
    1
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: