SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

podręcznik

Wydawnictwo WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Data wydania 2020
ISBN 9788302190674

Opis produktu:

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa prezentuje najnowsze trendy w usługach gastronomicznych, zapoznając czytelników zarówno z innowacyjnymi rozwiązaniami w kuchni (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i w organizacji i świadczeniu usług gastronomicznych (bufety i przyjęcia tematyczne, catering dostosowany do specyfiki firm). Autorzy sięgają po liczne przykłady, które przekładają teorię na praktykę, pokazując, jak nowatorskie podejście do gastronomii może przyciągnąć gości i podnieść jakość świadczonych usług.

Jednak podręcznik to nie tylko przewodnik po nowoczesnych trendach kulinarstwa. Poświęca również odpowiednią uwagę kwestiom bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach gastronomicznych, omawiając systemy bezpieczeństwa, takie jak HACCP, GMP, GHP, które są kluczowe w branży. Ponadto, porusza zagadnienia związane z obsługą różnych typów gości, radzeniem sobie z konfliktami oraz stresem, co jest niezwykle istotne dla profesjonalnej obsługi w branży hotelarskiej.

Podręcznik jest niezwykle praktyczny, dostarczając wzorów dokumentów, ilustracji i propozycji pracy projektowej, co ułatwia zrozumienie i przyswajanie materiału. Nie tylko przygotowuje uczniów do egzaminu, ale także wyposaża ich w umiejętności potrzebne do pełnego i satysfakcjonującego życia zawodowego w branży hotelarskiej.

Cennym elementem podręcznika są słowniczki terminów w trzech językach: polskim, angielskim i niemieckim. Ponadto, zawiera słowniczek podstawowych zwrotów, które mogą się przydać w obsłudze gości zagranicznych, co jest szczególnie ważne w branży, gdzie kontakt z klientami z różnych krajów jest codziennością.

Podsumowując, podręcznik stanowi wszechstronną i aktualną pozycję dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa, dostarczając nie tylko wiedzy teoretycznej, ale także praktycznych umiejętności niezbędnych w tej dynamicznej branży.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Kategoria: liceum i technikum,  podręczniki zawodowe,  branża gastronomiczna
Promocje: outlet,  okazje do -60%
Wydawnictwo: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Rok publikacji: 2020
Liczba stron: 480

RECENZJE - Podręcznik - Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

5/5 ( 1 ocena )
  • 5
    1
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

Aleksandra

ilość recenzji:1

6-09-2022 09:07

Książka bardzo kolorowa i dokładna. Uczy sie z niej rewelacyjnie. Polecam

Czy recenzja była pomocna?