Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1 - Halina Turlejska, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Ulubione
Kategorie

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1

podręcznik

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1 - opis produktu:

Specjalistki od żywienia i zdrowego trybu życia przedstawiają dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentrują się na problematyce zdrowia, omawiają różnorodne diety chroniące przed chorobami, a także trendy żywieniowe, które mogą zwiększać ryzyko zachorowania. Autorki wykorzystują dostęp do najnowszych danych, by zaprezentować je uczniom w postaci licznych tabel. Publikacja zawiera najnowszą wersję piramid żywieniowych.

Na uwagę zasługuje staranne omówienie programu WIKT i zadania ułożone specjalnie do wersji demonstracyjnej tego programu, by uczeń mógł poćwiczyć w praktyce pracę ze specjalistycznym oprogramowaniem używanym przez dietetyków.

Rozbudowany został słowniczek terminów z ich tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki, do którego dodano całkowitą nowość - tłumaczenie podstawowych zwrotów na oba te języki. Na końcu podręcznika znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców.

Atutem podręcznika są też liczne pytania i polecenia po rozdziałach, które nie tylko sprawdzają poziom wiedzy, ale skłaniają do aktywności, samodzielnej pracy i krytycznego przyjrzenia się własnemu stylowi życia. Podręcznik to doskonały przewodnik po metodach utrzymania dobrego zdrowia i nawet jeśli z różnych przyczyn wybiera się inny styl żywienia, to warto poznać zalecane podstawy żywienia, by wiedzieć, jak mądrze wprowadzać modyfikacje, a czego się wystrzegać.

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1 pochodzi z wydawnictwa WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne. Dedykowany jest do: Liceum i technikum / Klasa 1 po podstawówce / Przedmioty zawodowe. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1 jest zgodny z nową podstawą programową.
S
Szczegóły

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Podręcznik
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.