Organizacja produkcji gastronomicznej. Kwalifikacja T.15.2 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych / Anna Kmiołek WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne 36,91 zł |
Kategorie

Organizacja produkcji gastronomicznej. Kwalifikacja T.15.2 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych

podręcznik

Organizacja produkcji gastronomicznej. Kwalifikacja T.15.2 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych - opis produktu:

Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do planowania produkcji, kontrolowania procesów produkcji oraz oceny jakości sporządzonych potraw, a także opracowania kart menu, obliczania zapotrzebowania na surowce i półprodukty, kalkulowania cen potraw i napojów oraz opracowania receptur gastronomicznych. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
S
Szczegóły
  • RRecenzje
  • Podręcznik
  • Organizacja produkcji gastronomicznej. Kwalifikacja T.15.2 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych
4.6/5 ( 18 ocen )
    5
    16
    4
    0
    3
    0
    2
    0
    1
    2
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik robót wykończeniowych w budownictwie z zakresu kwalifikacji BD.21 (Organizacja, kontrola i sporządzanie kosztorysów robót budowlanych). Autor wyczerpująco opisał kwestie związane z zagospodarowaniem, zabezpieczeniem i...

  • Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII Organizacja produkcji gastronomicznej jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie: Kwalifikacja TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 2. Organizowanie...

  • Podręcznik został opracowany zgodnie z założeniami nowej podstawy programowej dla zawodu technik logistyk. Zawiera systematyczną prezentację powiązanych tematyczne efektów nauczania, opisanych w trzeciej części kwalifikacji A.30 Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesach...

  • Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Obejmuje tematy dotyczące planowania produkcji potraw i napojów, organizacji produkcji potraw...

  • Podręcznik pt. Organizacja i monitorowanie procesów produkcyjnych został opracowany zgodnie z założeniami nowej podstawy programowej dla zawodu technik logistyk i zawiera systematyczną prezentację powiązanych tematyczne efektów nauczania, opisanych w pierwszej części kwalifikacji A.30 `Organizacja...

  • Magazyn jest nieodzownym elementem systemu logistycznego. Bez prawidłowego funkcjonowania magazynów trudno sobie wyobrazić sprawny przepływ towarów w łańcuchach dostaw na drodze od producentów do ostatecznych odbiorców. Takie podejście wymaga stosowania odpowiedniej technologii oraz sprawnej...