Organizacja pracy w hotelarstwie część 1. Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa - Joanna Orłowska, Małgorzata Tkaczyk Rea - Podręczniki | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Organizacja pracy w hotelarstwie część 1. Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa

podręcznik

Organizacja pracy w hotelarstwie część 1. Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa - opis produktu:

Organizacja pracy w hotelarstwie - podręcznik przeznaczony jest dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa.
Materiał został podzielony na dwie części.
W części pierwszej zaprezentowano ogólne wiadomości o historii hotelarstwa na świecie i w Polsce z akcentem położonym na nowoczesne kierunki rozwoju. Zaprezentowano sylwetkę hotelarza, uwzględniając jego predyspozycje psychiczne, umiejętności komunikowania się oraz postępowanie zgodne z zasadami etyki zawodowej.

Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący klasyfikacji i wymogów kategoryzacyjnych obiektów hotelarskich w Polsce i Europie. Zaprezentowano ważniejsze organizacje działające w hotelarstwie, podkreślono znaczenie i możliwości świadczenia usług przez zakłady hotelarskie.

W formie schematów i ilustracji pokazano urządzenia i instalacje, zgodne z obowiązującymi standardami wyposażenia technicznego zakładu hotelarskiego. Zwrócono uwagę na funkcję zakładu hotelarskiego przyjaznego dla osób niepełnosprawnych.

Na końcu każdego rozdziału znajduje się zbiór pytań i zadań o zróżnicowanym stopniu trudności, które uczniowie mogą rozwiązywać indywidualnie lub zespołowo.

Podręcznik zawiera liczne ilustracje, tabele oraz schematy, które ułatwiają przyswajanie wiedzy oraz wzbogacają jego estetykę.

W części drugiej będą omówione głównie zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, zasady utrzymania porządku i czystości, funkcjonowanie działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej, zgodnie z zasadami HACCP, współpraca z biurami podróży oraz przedstawiona zostanie charakterystyka parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji.

Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.

Organizacja pracy w hotelarstwie część 1. Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa pochodzi z wydawnictwa Rea. Numer dopuszczenia podręcznika to: 07/2008.
S
Szczegóły
  • Dział: Podręczniki szkolne
  • Wydawnictwo: Rea
  • Oprawa: miękka
  • Wymiary: 165x235
  • Ilość stron: 154
  • ISBN: 978-83-0214-088-4
  • Nr dopuszczenia: 07/2008

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Podręcznik
Organizacja pracy w hotelarstwie część 1. Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa

4.3/5 ( 3 oceny )
    5
    2
    4
    0
    3
    1
    2
    0
    1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.