Obsługa magazynów. Kwalifikacja SPL.01. Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk i magazynier. Część 1 / Jarosław Stolarski, Anna Rożej, Joanna Śliżewska WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Kategorie

Obsługa magazynów. Kwalifikacja SPL.01. Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk i magazynier. Część 1 (miękka)

po podstawówce, szkoła branżowa I stopnia

podręcznik

Obsługa magazynów. Kwalifikacja SPL.01. Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk i magazynier. Część 1, po podstawówce, szkoła branżowa I stopnia - opis produktu:

Publikacja opracowana zgodnie z podstawą programową dla zawodu technik logistyk do kształcenia w zakresie kwalifikacji SPL.01 (Obsługa magazynów) to kompendium wiedzy na temat organizacji gospodarki zapasami.

W podręczniku Obsługa magazynów. Część 1. SPL.01 będą dodane następujące treści:

bezpieczeństwo i higiena pracy,
podstawy logistyki (podstawowe pojęcia z zakresu logistyki, przepisy prawa dotyczące tajemnicy służbowej i ochrony danych osobowych, miary statystyczne w logistyce, systemy i procesy logistyczne, punkty rozdziału w procesie logistycznym);
zapasy (podatność naturalna i techniczna zapasów na magazynowanie, cechy zapasów decydujące o sposobie i warunkach magazynowania, stan i struktura zapasów w magazynie, zamawianie towarów, wielkość i termin dostawy zapasów do magazynu, czynniki wpływające na lokalizacje magazynów);
organizowanie procesów transportowych (transport i gałęzie transportu, infrastruktura transportowa, realizacja usług transportowych, przepisy prawa krajowego i międzynarodowego dotyczące realizacji usługi przewozu, oznaczenia środków transportu, systemy monitorowania ładunków i środków transportu, harmonogram wykonania procesu transportowego, przepisy prawa dotyczące odpowiedzialności nadawcy, przewoźnika i odbiorcy);
zagospodarowanie przestrzeni magazynowej (zarządzenie magazynem);
koszty i dokumentacja (dokumentowanie realizacji procesów transportowych);
zabezpieczanie majątku (zabezpieczanie majątku przedsiębiorstwa (magazynu) i majątku powierzonego, kontrola stanu ilościowego i jakościowego majątku magazynu oraz zapasów magazynowych);
kompetencje personalne i społeczne.
S
Szczegóły

Tego samego autora

  • RRecenzje
  • Podręcznik
  • Obsługa magazynów. Kwalifikacja SPL.01. Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk i magazynier. Część 1, po podstawówce, szkoła branżowa I stopnia
1/5 ( 3 oceny )
    5
    0
    4
    0
    3
    0
    2
    0
    1
    3
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • Podręcznik do kwalifikacji MG.12 (Obsługa, diagnozowanie oraz naprawa elektrycznych i elektronicznych układów pojazdów samochodowych) opracowany zgodnie z podstawą programową 2017 kształcenia w zawodach elektromechanik pojazdów samochodowych i technik pojazdów samochodowych w pełni pokrywa również...

  • Zakres: część kwalifikacji E.18 (Obsługa urządzeń i systemów mechatronicznych) Podręcznik do nauki: konserwacji urządzeń i systemów mechatronicznych, eksploatacji, diagnostyki i naprawy urządzeń i systemów mechatronicznych.

  • Zakres: część kwalifikacji E.18 (Obsługa urządzeń i systemów mechatronicznych) Podręcznik do nauki: konserwacji urządzeń i systemów mechatronicznych, eksploatacji, diagnostyki i naprawy urządzeń i systemów mechatronicznych

  • Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Ćwiczenia dotyczą takich...

  • Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie):   * Omawia zagadnienia związane z praktyczną stroną obsługi konsumenta.   * Pokazuje techniki serwowania potraw, nakrywania do stołu,...

  • Zakres: kwalifikacja T.9.2 (Obsługiwanie gości) Podręcznik do nauki:  - sztuki podawania potraw i napojów (bezalkoholowych i alkoholowych),  - zwyczajów żywieniowych różnych narodów,  - serwisu specjalnego i sztuki barmańskiej,  - obsługi gości hotelowych oraz organizacji...