Obsługa magazynów. Kwalifikacja SPL.01. Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk i magazynier. Część 2 / Jarosław Stolarski, Anna Rożej, Joanna Śliżewska WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Kategorie
  • image
  • image

Obsługa magazynów. Kwalifikacja SPL.01. Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk i magazynier. Część 2 (miękka)

po podstawówce, szkoła branżowa I stopnia

podręcznik

Obsługa magazynów. Kwalifikacja SPL.01. Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk i magazynier. Część 2, po podstawówce, szkoła branżowa I stopnia - opis produktu:

Podręcznik realizuje efekty kształcenia z zakresu kwalifikacji SPL.01. (Obsługa magazynów). Przedstawia między innymi takie zagadnienia, jak: organizacja produkcji, materiały i surowce w działalności produkcyjnej, jakość w produkcji, normy i procedury oceny jakości, przepływ zasobów, zapasy produkcji w toku, organizacja procesów magazynowych w produkcji, systemy informatyczne wykorzystywane w produkcji, odpady w procesie produkcji, rodzaje odpadów, system odprowadzania i neutralizacji odpadów, dokumentacja przepływu materiałów w procesie produkcji, obsługa magazynów dystrybucji.

Zawiera wiele schematów, tabel i zdjęć, które wzbogacają prezentowane treści. Stanowi dobrą propozycję do nauki w zawodzie technik logistyk i magazynier-logistyk.

W podręczniku Obsługa magazynów. Część 2. SPL.01 będą dodane następujące treści:

organizacja produkcji (przepływy i procesy logistyczne w produkcji);
normy i procedury oceny jakości (normalizacja w logistyce, normy i procedury oceny zgodności podczas realizacji zadań zawodowych);
dystrybucja i jej elementy (przepływy i procesy logistyczne w dystrybucji, obsługa klienta i etapy obsługi klienta i kontrahentów);
proces magazynowania w centrach dystrybucji (centrum dystrybucji i centrum logistyczne, czynniki wpływające na lokalizację centrum dystrybucji);
dokumentacja w procesach dystrybucji (przepisy prawa dotyczące procedur celnych i dokumentacja celna, zabezpieczanie dokumentacji przeznaczonej do przechowywania);
organizacja pracy małych zespołów.

Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.
S
Szczegóły
  • RRecenzje
  • Podręcznik
  • Obsługa magazynów. Kwalifikacja SPL.01. Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk i magazynier. Część 2, po podstawówce, szkoła branżowa I stopnia
0/5 ( brak ocen )
    5
    4
    3
    2
    1
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • Podręcznik do kwalifikacji MG.12 (Obsługa, diagnozowanie oraz naprawa elektrycznych i elektronicznych układów pojazdów samochodowych) opracowany zgodnie z podstawą programową 2017 kształcenia w zawodach elektromechanik pojazdów samochodowych i technik pojazdów samochodowych w pełni pokrywa również...

  • Zakres: część kwalifikacji E.18 (Obsługa urządzeń i systemów mechatronicznych) Podręcznik do nauki: konserwacji urządzeń i systemów mechatronicznych, eksploatacji, diagnostyki i naprawy urządzeń i systemów mechatronicznych.

  • Zakres: część kwalifikacji E.18 (Obsługa urządzeń i systemów mechatronicznych) Podręcznik do nauki: konserwacji urządzeń i systemów mechatronicznych, eksploatacji, diagnostyki i naprawy urządzeń i systemów mechatronicznych

  • Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Ćwiczenia dotyczą takich...

  • Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie):   * Omawia zagadnienia związane z praktyczną stroną obsługi konsumenta.   * Pokazuje techniki serwowania potraw, nakrywania do stołu,...

  • Zakres: kwalifikacja T.9.2 (Obsługiwanie gości) Podręcznik do nauki:  - sztuki podawania potraw i napojów (bezalkoholowych i alkoholowych),  - zwyczajów żywieniowych różnych narodów,  - serwisu specjalnego i sztuki barmańskiej,  - obsługi gości hotelowych oraz organizacji...