Obsługa kelnerska Podręcznik część 1. kelner kwalifikacja (T.9.) / Renata Szajna, Danuta Ławniczak WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne | Podręczniki w Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Obsługa kelnerska Podręcznik część 1. kelner kwalifikacja (T.9.)

podręcznik

Obsługa kelnerska Podręcznik część 1. kelner kwalifikacja (T.9.) - opis produktu:

Zakres:
kwalifikacja T.9.2 (Obsługiwanie gości)

Podręcznik do nauki:
 - organizacji stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej,
 - umiejętności niezbędnych do wykonywania zawodu kelnera,
 - czynności związanych z obsługą gości,
 - opracowywania karty menu oraz doradzania gościom w wyborze potraw i napojów,
 - przyjmowania i rejestrowania zamówień gości,
 - nakrywania stołu, dobierania urządzeń, bielizny, zastawy stołowej oraz sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów.


OD 2014 PODRĘCZNIKI DO KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO Z WYDAWNICTWA REA ZOSTAJĄ WYDAWANE PRZEZ WSIP.
S
Szczegóły
  • RRecenzje
  • Podręcznik
  • Obsługa kelnerska Podręcznik część 1. kelner kwalifikacja (T.9.)
4.6/5 ( 7 ocen )
    5
    5
    4
    1
    3
    1
    2
    0
    1
    0
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • `Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie` jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz pracownik obsługi hotelowej. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w...

  • Publikacja opracowana zgodnie z podstawą programową dla zawodu technik logistyk do kształcenia w zakresie kwalifikacji SPL.01 (Obsługa magazynów) to kompendium wiedzy na temat organizacji gospodarki zapasami. W podręczniku Obsługa magazynów. Część 1. SPL.01 będą dodane następujące treści:...

  • Zakres: część kwalifikacji E.18 (Obsługa urządzeń i systemów mechatronicznych) Podręcznik do nauki: konserwacji urządzeń i systemów mechatronicznych, eksploatacji, diagnostyki i naprawy urządzeń i systemów mechatronicznych

  • Zakres: kwalifikacja T.9.2 (Obsługiwanie gości) Podręcznik do nauki:  - sztuki podawania potraw i napojów (bezalkoholowych i alkoholowych),  - zwyczajów żywieniowych różnych narodów,  - serwisu specjalnego i sztuki barmańskiej,  - obsługi gości hotelowych oraz organizacji...

  • W części 3 podręcznika omówiono przewodnictwo turystyczne i pilotaż wycieczek (m. in. przepisy prawne, szkolenia, prawa i obowiązki, metodykę pracy, przepisy bezpieczeństwa i higienę pracy oraz podobieństwa i różnice obydwu zawodów ) oraz różne formy ubezpieczeń i umów turystycznych.

  • Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny dowód klasy restauracji oraz jej pracowników. Gdy pracownik skupia się na ogniu i płomieniach - i to nie tylko przy...