Obsługa kelnerska. Klasa mistrzowska / Wilhelm Gutmayer, Hans Stickler, Heinz Lenger, Walter Kalinka Rea | Podręczniki w Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Obsługa kelnerska. Klasa mistrzowska (twarda)

podręcznik

  • Wydawnictwo Rea
  •  

  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Obsługa kelnerska. Klasa mistrzowska - opis produktu:

Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny dowód klasy restauracji oraz jej pracowników.
Gdy pracownik skupia się na ogniu i płomieniach - i to nie tylko przy flambirowaniu - iskra ciekawości i zachwytu udziela się całej restauracji. W tym momencie wiele par oczu śledzi poczynania kelnera. Elegancja i brawura obsługi stanowią sekret, dzięki któremu do restauracji tłumnie przybywają kolejni goście.

Książka, poza tym że pokazuje na czym polega obsługa z polotem, zawiera informacje o:
- krojeniu i filetowaniu,
- flambirowaniu,
- marynowaniu,
- specjalnym nakrywaniu stołu,
- podawaniu serów,
- przygotowywaniu i podawaniu kawy.
S
Szczegóły
  • RRecenzje
  • Podręcznik
  • Obsługa kelnerska. Klasa mistrzowska
4.4/5 ( 5 ocen )
    5
    4
    4
    0
    3
    0
    2
    1
    1
    0
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • Zeszyt ćwiczeń skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.03 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Zbiór zadań. Obsługa gości w obiekcie hotelarskim to idealna publikacja uzupełniająca podręczniki z zakresu obsługi gości w...

  • Zbiór zadań Obsługa podróżnych w portach i terminalach pozwala sprawdzić wiadomości i umiejętności z kwalifikacji AU.33 (Obsługa podróżnych w portach i terminalach). Zawiera zadania i ćwiczenia praktyczne dotyczące: procesów turystycznych, obliczeń i zagadnień związanych z parametrami podróży,...

  • Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum. Przedstawia podstawowe funkcje programów Office. Uczy technik pisania bezwzrokowego. Szczegółowo omawia program CHART i jego zastosowanie w hotelarstwie. Przystępnie opisuje podstawowe procedury stosowane w...

  • Zakres: kwalifikacja T.9.2 (Obsługiwanie gości) Podręcznik do nauki:  - sztuki podawania potraw i napojów (bezalkoholowych i alkoholowych),  - zwyczajów żywieniowych różnych narodów,  - serwisu specjalnego i sztuki barmańskiej,  - obsługi gości hotelowych oraz organizacji...

  • Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa prezentujący wiedzę i uczący umiejętności stosowania programów komputerowych wspomagających pracę w branży hotelarskiej, obsługi urządzeń biurowych, rezerwacji oraz prowadzenia korespondencji związanej z funkcjonowaniem obiektu hotelarskiego. Wiedza...

  • Podręcznik akademicki do obsługi ruchu turystycznego - przedmiotu wykładanego na turystyce i rekreacji oraz na kierunkach ekonomicznych ze specjalnością związaną z turystyką. Prezentuje ogół zagadnień związanych z obsługą ruchu turystycznego, od determinant i typów ruchu turystycznego poczynając,...