Mikrobiologia żywności. Podręcznik

podręcznik

Wydawnictwo WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Książka jest przeznaczona dla uczniów II klasy technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje, oraz dla uczniów I klasy szkoły zasadniczej, zawód: operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego.

Zawiera wiadomości z zakresu morfologii i fizjologii drobnoustrojów, wykorzystania ich w procesach technologicznych przemysłu spożywczego, metod badawczych, wpływu czynników środowiska na drobnoustroje. Podano w niej opis wyposażenia i zasad pracy w pracowni mikrobiologicznej, poruszono również mikrobiologiczne aspekty higieny w przemyśle spożywczym.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Wydawnictwo: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Oprawa: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Mikrobiologia żywności. Podręcznik

4.4/5 ( 51 ocen )
  • 5
    38
  • 4
    1
  • 3
    6
  • 2
    5
  • 1
    1