Kucharz małej gastronomii. Podstawy żywienia człowieka
podręcznik
Wydawnictwo WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Podręcznik z serii Kucharz małej gastronomii jest przeznaczony do nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej.Omówiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składników pokarmowych w organizmie. Zaprezentowano normy żywienia i wyżywienia, omówiono ich realizację w praktyce. Wyjaśniono zasady poprawnego planowania wyżywienia różnych grup ludności, zasady żywnienia dietetycznego oraz zwyczaje żywieniowe i najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia.
Szczegóły | |
Dział: | Podręczniki szkolne |
Wydawnictwo: | WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Oprawa: | miękka |