Kucharz małej gastronomii. Podstawy żywienia człowieka

podręcznik

Wydawnictwo WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Podręcznik z serii Kucharz małej gastronomii jest przeznaczony do nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej.
Omówiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składników pokarmowych w organizmie. Zaprezentowano normy żywienia i wyżywienia, omówiono ich realizację w praktyce. Wyjaśniono zasady poprawnego planowania wyżywienia różnych grup ludności, zasady żywnienia dietetycznego oraz zwyczaje żywieniowe i najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Wydawnictwo: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Oprawa: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Kucharz małej gastronomii. Podstawy żywienia człowieka

4.7/5 ( 10 ocen )
  • 5
    9
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0