Hotelarstwo Tom IV. Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Podręcznik * technik hotelarstwa. kwalifikacja T.12 / Joanna Duda, Sebastian Krzywda WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne | Podręczniki w
Kategorie

Hotelarstwo Tom IV. Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Podręcznik * technik hotelarstwa. kwalifikacja T.12

podręcznik

Hotelarstwo Tom IV. Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Podręcznik * technik hotelarstwa. kwalifikacja T.12 - opis produktu:

Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie duży nacisk na racjonalne odżywianie się, komponowanie jadłospisu, a także wizerunek zawodowy pracownika. Szczegółowo przedstawia rodzaje śniadań serwowanych w hotelu. Na wielu ilustracjach przedstawia wyposażenie sali konsumpcyjnej. Podaje specjalistyczne nazewnictwo hotelarskie francuskie i angielskie. Zawiera liczne praktyczne wskazówki dotyczące nakrywania stołu i prac w przygotowalni kelnerskiej. Przedstawia pożądane zachowania w pracy, dzięki czemu buduje postawę odpowiedzialnego i zaangażowanego pracownika, zwiększając tym samym szanse ucznia na rynku pracy.

OD 2014 PODRĘCZNIKI DO KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO Z WYDAWNICTWA REA ZOSTAJĄ WYDAWANE PRZEZ WSIP.
S
Szczegóły
  • RRecenzje
  • Podręcznik
  • Hotelarstwo Tom IV. Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Podręcznik * technik hotelarstwa. kwalifikacja T.12
4.7/5 ( 9 ocen )
    5
    8
    4
    0
    3
    0
    2
    1
    1
    0
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014.

  • Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Obejmuje tematy dotyczące otoczenia obiektu hotelowego, pionów funkcjonalnych hotelu, organizacji działu służby...

  • Hotelarstwo jest jedną z najbardziej dochodowych gałęzi przemysłu turystycznego. Z każdym rokiem można zauważyć coraz bardziej dynamiczny rozwój tej dziedziny aktywności gospodarczej, związany nie tylko z rosnącą mobilnością społeczeństwa, ale także z postępem w tworzeniu nowoczesnych technologii....

  • Zakres:  - kwalifikacja T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji) Podręcznik do nauki:  - podstawowych zagadnień z turystyki,  - analizowania turystycznej bazy noclegowej w Polsce,  - standaryzowania obiektów hotelarskich,  - przystosowania obiektów hotelarskich do potrzeb...

  • Podręcznik do nauki języka niemieckiego w zawodzie technik hotelarstwa.   * Uczy słownictwa charakterystycznego dla branży turystyczno-hotelarskiej.   * Kładzie nacisk na zwroty i wyrażenia przydatne w pracy hotelarza.   * Zawiera wzory pism oficjalnych i nieoficjalnych.   * Przybliża...

  • Podręcznik akademicki do hotelarstwa jest kierowany do wykładowców i studentów uczelni wyższych na kierunkach turystyka i rekreacja oraz hotelarstwo, jak również do praktyków gospodarczych zajmujących się na co dzień zarządzaniem i eksploatacją hoteli. Zawiera kompleksową wiedzę na temat...