Gastronomia Tom I. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. kwalifikacja T.6 / Agnieszka Kasperek, Marzena Kondratowicz WSiP
Ulubione
Kategorie
  • image

Gastronomia Tom I. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. kwalifikacja T.6

podręcznik

Gastronomia Tom I. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. kwalifikacja T.6 - opis produktu:

Podręcznik do nauki zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz na poziomie technikum i szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Prezentuje urządzenia stosowane w branży gastronomicznej, zarówno te najbardziej popularne, jak i te, które zostały oparte o najnowszą technologię i dopiero wchodzą do powszechnego użytku. Wskazuje błędy najczęściej popełniane w obsłudze urządzeń.

Podręcznik przybliża zagadnienia związane BHP i szczegółowo przedstawia reguły udzielania pierwszej pomocy. Przygotowuje ucznia do pracy w różnych zakładach gastronomicznych.
OD 2014 PODRĘCZNIKI DO KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO Z WYDAWNICTWA REA ZOSTAJĄ WYDAWANE PRZEZ WSIP.
S
Szczegóły
  • RRecenzje
  • Podręcznik
  • Gastronomia Tom I. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. kwalifikacja T.6
4.5/5 ( 22 ocen )
    5
    18
    4
    0
    3
    2
    2
    0
    1
    2
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • La colección Descubre permite al estudiante disfrutar de la lectura y profundizar en la cultura y la sociedad espa?olas e hispanoamericanas, al tiempo que mejora su espa?ol. Descubre La gastronoma­a ofrece un recorrido por los sabores de Espa?a e Hispanoamasrica. El libro se compone de 8...

  • Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja została przygotowana zgodnie z obecnie obowiązującą podstawą programową...

  • Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i produktów ze zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny,...

  • Zakres: PDG (Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej) w branży gastronomicznej Podręcznik do nauki:   - podstaw działalności gospodarczej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych,   - umiejętności potrzebnych do podjęcia i prowadzenia działalności...

  • W tomach 1 i 2 omówiono podstawowe pojęcia teorii obwodów, to znaczy elementy i układy. Podano najważniejsze metody opisu i analizy obwodów. Dużo miejsca poświęcono układom ze źródłami sterowanymi i wzmacniaczami operacyjnymi. Choć trzon podręcznika stanowią metody analizy układów skupionych,...

  • Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II technikum o zawodzie technik żywienia, specjalizacja - żywienie zbiorowe oraz o zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Publikację polecamy także uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy...