Ekonomia i prawo w hotelarstwie. Podstawy ekonomiczne i prawne w hotelarstwie

Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa

podręcznik

Wydawnictwo Rea
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Ekonomia i prawo w hotelarstwie - podręcznik adresowany do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz uczących się w szkołach innego typu, zainteresowanych podstawami ekonomiczno-prawnymi.
Książka omawia podstawowe zagadnienia z zakresu pojęć prawnych, ekonomicznych, prawa cywilnego, prawa gospodarczego, prawa pracy, ochrony środowiska. Wskazuje jak zastosować wiedzę teoretyczną przy rozwiązywaniu prostych problemów prawnych w branży hotelarskoturystycznej.
Niektóre treści przekazywane są czytelnikowi wprost, do innych dochodzi sam po wykonaniu ćwiczeń mających na celu ukształtowanie określonych umiejętności, postaw i zachowań, analizie tekstów zaczerpniętych z prasy hotelarskiej czy też załączonych aktów prawnych.
Istotną zaletą podręcznika jest jego przejrzystość i prosta budowa. Podręcznik został napisany w oparciu o aktualną podstawę programową oraz standardy wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Wydawnictwo: Rea
Oprawa: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Ekonomia i prawo w hotelarstwie. Podstawy ekonomiczne i prawne w hotelarstwie, Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa

4.2/5 ( 11 ocen )
  • 5
    5
  • 4
    3
  • 3
    3
  • 2
    0
  • 1
    0