Chemia wokół nas. Chemia w kuchni

po gimnazjum - 3-letnie liceum i 4-letnie technikum

podręcznik

Wydawnictwo ZamKor - zamiast korepetycji
  • Wysyłamy w 24h - 48h

Opis produktu:

Książka zawiera szereg ciekawych informacji na temat artykułów spożywczych w kontekście ich składu chemicznego, wartości odżywczej i kalorycznej. Opisuje chemiczne składniki żywności i ich rolę w codziennej diecie, wskazuje substancje chemiczne stosowane w produktach niskokalorycznych i dodatkach do żywności. Uświadamia znaczenie bioaktywnych składników żywności funkcjonalnej, czyli takiej, która oprócz walorów odżywczych zmniejsza ryzyko chorób przewlekłych, poprawia samopoczucie, wspomaga leczenie chorób wieńcowych, niektórych nowotworów, otyłości. W materiale zawartym w książce można znaleźć również opisy prostych doświadczeń chemicznych z wykorzystaniem artykułów spożywczych. Książka jest napisana przystępnym językiem. Zamieszczono w niej także liczne ciekawostki, które mogą zainteresować zarówno uczniów, jak i nauczycieli. Publikacja jest skorelowana z nową podstawą programową.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Wydawnictwo: ZamKor - zamiast korepetycji
Oprawa: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Chemia wokół nas. Chemia w kuchni, po gimnazjum - 3-letnie liceum i 4-letnie technikum

4.6/5 ( 7 ocen )
  • 5
    6
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0