Agrobiznes. Podstawy przetwórstwa spożywczego / Ewa Hanna Lada WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne 29,60 zł | Podręczniki w Gandalf.com.pl
Kategorie

Agrobiznes. Podstawy przetwórstwa spożywczego

podręcznik

Agrobiznes. Podstawy przetwórstwa spożywczego - opis produktu:

Podręcznik stanowi kompendium wiedzy na temat przetwórstwa spożywczego.
Jest zgodny z programem nauczania 2307/MRiGŻ/1997.08.18 i pomocny w przygotowaniu do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik agrobiznesu 341[01].

Materiał nauczania został podzielony na 9 głównych działów:
- klasyfikacja przemysłu spożywczego,
- baza surowcowa,
- operacje i procesy jednostkowe,
- utrwalanie żywności,
- organizacja procesu technologicznego,
- charakterystyka wybranych branż,
- towaroznawstwo,
- opakowania,
- oraz ekologia a przetwórstwo spożywcze.

Przedstawia charakterystykę wybranych branż przetwórstwa spożywczego: przemysł zbożowo-młynarski, produkcję piekarsko-ciastkarską, przemysł cukrowniczy, przetwórstwo owocowo-warzywne, przetwórstwo ziemniaków, przemysł olejarski, przetwórstwo mięsne, produkcję mleczarską, przetwórstwo jajczarsko-drobiarskie oraz przemysł fermentacyjny
Na końcu zamieszczono skorowidz ważniejszych terminów i haseł.
S
Szczegóły
  • RRecenzje
  • Podręcznik
  • Agrobiznes. Podstawy przetwórstwa spożywczego
Średnia ocena:
4.5
    15
    0
    3
    0
    1
Twoja ocena:
imię, nazwisko lub nick:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!


Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości, cz. 1. Zakres podstawowy.

  • Książka z serii Trening przed maturą, obejmuje materiał z zakresu systematyki związków nieorganicznych, przedstawiony w formie teoretycznego wprowadzenia, zadań i odpowiedzi - pomoże usystematyzować wiedzę i sprawdzić umiejętności dotyczące następujących zagadnień: wzory i nazwy związków...

  • Seria Ciekawi Świata. Co wyróżnia tę serię? Dynamizm Atrakcyjne elementy graficzne Nowoczesna forma Ćwiczenia zachęcające do współpracy, aktywności i kreatywności

  • Podręcznik dotyczy podstaw organizacji i zarządzania produkcją w przedsiębiorstwie, jest to swoiste kompendium wiedzy na ten temat. Zakres przedmiotowy opracowania podzielony jest na pięć rozdziałów: Wprowa­dzenie, Organizacja produkcji, Planowanie i sterowanie produkcją, Zarządzanie produkcją,...

  • Aprobata: MEN 2009 W podręczniku podano podstawowe informacje na temat struktury, funkcji i miejsca agrobiznesu w gospodarce oraz rynkowego otoczenia agrobiznesu i instytucji z nim związanych. Omówiono też ekologiczne, przestrzenne i międzynarodowe aspekty agrobiznesu. Ponadto zamieszczono...