Agrobiznes. Podstawy przetwórstwa spożywczego - Ewa Hanna Lada WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne - Podręczniki | Gandalf.com.pl
tel: +48 42 252 39 23 email: info@gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Agrobiznes. Podstawy przetwórstwa spożywczego

podręcznik

Agrobiznes. Podstawy przetwórstwa spożywczego - opis produktu:

Podręcznik stanowi kompendium wiedzy na temat przetwórstwa spożywczego.
Jest zgodny z programem nauczania 2307/MRiGŻ/1997.08.18 i pomocny w przygotowaniu do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik agrobiznesu 341[01].

Materiał nauczania został podzielony na 9 głównych działów:
- klasyfikacja przemysłu spożywczego,
- baza surowcowa,
- operacje i procesy jednostkowe,
- utrwalanie żywności,
- organizacja procesu technologicznego,
- charakterystyka wybranych branż,
- towaroznawstwo,
- opakowania,
- oraz ekologia a przetwórstwo spożywcze.

Przedstawia charakterystykę wybranych branż przetwórstwa spożywczego: przemysł zbożowo-młynarski, produkcję piekarsko-ciastkarską, przemysł cukrowniczy, przetwórstwo owocowo-warzywne, przetwórstwo ziemniaków, przemysł olejarski, przetwórstwo mięsne, produkcję mleczarską, przetwórstwo jajczarsko-drobiarskie oraz przemysł fermentacyjny
Na końcu zamieszczono skorowidz ważniejszych terminów i haseł.
S
Szczegóły

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Podręcznik
Agrobiznes. Podstawy przetwórstwa spożywczego

4.5/5 ( 19 ocen )
    5
    15
    4
    0
    3
    3
    2
    0
    1
    1

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.