Żywność fermentowana i probiotyczna - pdf / Michael Dietz 20,83 zł | eBook w Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie
  • image

E-book

Żywność fermentowana i probiotyczna - pdf

Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo

ebook

  • pdf

  • Wydawnictwo Vital
  • Rozmiar pliku 6.35 MB
  • Zabezpieczenie Znak wodny
  • Produkt cyfrowy

Żywność fermentowana i probiotyczna - pdf, Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo - opis produktu:

 
Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Opisane potrawy poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Oczyszcza organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku i złogów. Trwale, smacznie, zdrowo.
 
S
Szczegóły
  • Dział: Ebooki pdf, epub, mobi, mp3
  • Kategoria: kulinaria,  poradniki,  zdrowie,  dietetyka
  • Wydawnictwo: Vital
  • Rok publikacji: 2017
  • ISBN: 978-83-8168-203-9
  • Język: polski
  • Zabezpieczenia i kompatybilność produktu (szczegóły w dziale POMOC): *Produkt jest zabezpieczony przed nielegalnym kopiowaniem (Znak wodny)
  • Wprowadzono: 13.09.2019
  • RecenzjeRecenzje
  • eBook pdf
  • Żywność fermentowana i probiotyczna - pdf, Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo
0/5 ( brak ocen )
    5
    4
    3
    2
    1

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.
image

Rekomendowane

produkt cyfrowy
  • -20%

E-book

Mury - pdf

Boguś Janiszewski

30,01 zł 37.51
produkt cyfrowy
  • -20%

E-book

produkt cyfrowy
  • -20%

E-book

produkt cyfrowy
  • -20%

E-book

produkt cyfrowy
  • -15%

E-book

produkt cyfrowy
  • -20%

E-book

produkt cyfrowy
  • -15%

E-book

produkt cyfrowy
  • -15%

E-book

Pajączek Sklepowy - mobi, epub

Adrian Fulczyk

15,19 zł 17.87

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • W dobie coraz większej świadomości żywieniowej poszukujemy nieprzetworzonych pokarmów bogatych w cenne dla zdrowia składniki. Warto przyjrzeć się produktom z kategorii superfoods. Zaskakujące, jak wiele jest ich wśród naszych typowo polskich towarów: pomidory, warzywa kapustne, czarnuszka, kasze....

  • Neutralizacja chemii i konserwantów w pożywieniu oraz sposób na powszechne choroby. Badania naukowe wykazały, że współczesne społeczeństwo jest coraz bardziej podatne na choroby, a odporność większości ludzi jest na alarmująco niskim poziomie. Nic dziwnego, skoro codziennie dostarczamy swoim...

  • Jesteśmy społeczeństwem, w którym coraz częściej diagnozuje się przypadki cukrzycy, nadciśnienia, udarów mózgu, chorób neurodegeneracyjnych czy osteoporozy. Są one skutkiem nieprawidłowej diety opartej na przetworzonych pokarmach, które nie odżywiają naszych organizmów, a je zatruwają i obciążają....

  • Terapia żywieniowa św. Hildegardy to całościowy program, kierowany do pacjentów cierpiących na najbardziej zróżnicowane dolegliwości i choroby. Rady świętej uzdrowicielki z Bingen, opracowane współcześnie przez lekarzy różnych specjalności, to alternatywa dla wszystkich tych, którzy chcieliby żyć...

  • 39.81 zł
    30.25 zł

    Żywność - twój cudowny lek to przełomowa książka omawiająca zagadnienia żywności i żywienia. Napisana na podstawie wnikliwych badań naukowych, przedstawia wszechstronny obraz leczniczego oddziaływania żywności, która może być skutecznym lekiem na wszelkiego rodzaju przypadłości i choroby, począwszy...

  • Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm ludzki, omówiono zagadnienia dotyczące systemów zapewniania jakości, higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego...