- Książki Książki
- Podręczniki Podręczniki
- Ebooki Ebooki
- Audiobooki Audiobooki
- Gry / Zabawki Gry / Zabawki
- Drogeria Drogeria
- Muzyka Muzyka
- Filmy Filmy
- Art. pap i szkolne Art. pap i szkolne
O Akcji
Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.Makaron z cukinii (znany również jako ,, zoodles ") to doskonały bezglutenowy makaron z cukinii. Smaczny i łatwy do przyrządzenia zapewne przypadnie wam do gustu, gdy go spróbujecie. Składniki 2 średnie cukinie, 2 łyżki parmezanu startego, sól i pieprz do smaku, 1 łyżka oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku posiekane. Przygotowanie Pokrój końce cukinii i umieść na spiralizerze do warzyw. Obróć spiralizer i utwórz makaron z cukinii. Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj czosnek i smaż przez 30 sekund. Dodaj makaron z cukinii i wrzucaj je przez minutę, aby się rozgrzały, a następnie wyłącz ogień. Posyp startym parmezanem, solą i pieprzem, ponownie wrzuć na patelnię i podawaj. Tosty ze słodkich ziemniaków Tosty ze słodkich ziemniaków to pyszny sposób na zmianę rutyny śniadaniowej. Wystarczy pokroić batata, upiec w piekarniku i posypać świeżymi składnikami. To takie proste! Tosty ze słodkich ziemniaków to zdrowa, bezglutenowa alternatywa dla chleba. Składniki 1 słodki ziemniak pocięty na plastry, (opcjonalnie) oliwa z oliwek. Przygotowanie Rozgrzej piekarnik do 200°C. Pokrój słodkiego ziemniaka na równe plasterki o grubości około 0,70cm do 1,5 cm za pomocą ostrego noża lub mandoliny. (Opcjonalnie) Lekko nasmaruj obie strony plastrów batatów, a następnie umieść je na blasze do pieczenia. Piecz przez 30 minut lub do momentu, aż będą dobrze ugotowane i lekko przypieczone. Grubsze plastry mogą wymagać więcej czasu na gotowanie. Aby przygotować posiłek i odłożyć na później ugotowanego słodkiego ziemniaka, pozwól mu całkowicie ostygnąć. Następnie umieść go w pojemniku do przechowywania. Mleko owsiane Mleko owsiane to pyszne i kremowe, bezmleczne mleko na bazie roślin. Wszystko czego potrzebujesz to płatki owsiane, woda i blender, prawda że proste! Składniki 1 szklanka płatków owsianych, 4 szklanki lodowatej wody. Opcjonalnie 1--2 łyżki syropu klonowego, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, szczypta soli. Przygotowanie Dodaj owies, wodę i wszelkie dodatkowe słodziki do blendera o dużej mocy. Miksuj przez 20--30 sekund. Upewnij się, że nie przesadzasz. Odcedź mieszaninę mleka owsianego, wlewając przez torebkę z mlekiem orzechowym lub cienki ręcznik na dużą miskę lub dzbanek do mieszania. Jeśli chcesz, możesz dwukrotnie odcedzić miksturę, aby upewnić się, że cały osad został usunięty. Przenieś mleko owsiane do zamkniętego pojemnika i przechowuj w lodówce. Mleko migdałowe Domowe mleko migdałowe jest zdrowsze niż wiele gotowych kupowanych w sklepie (bez gum, chemikaliów i nieprzyjemnych składników), a wszystko, czego potrzebujesz, to migdały, woda i blender. Otóż to! Składniki 1 szklanka surowych migdałów moczonych przez noc, 4 filiżanki zimno przefiltrowanej wody. Opcjonalnie 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 1 łyżka syropu klonowego, miodu, lub 1--2 łyżki namoczonych daktyli, szczypta soli morskiej. Przygotowanie Po całonocnym namoczeniu migdałów odcedź je i opłucz. Następnie umieść migdały w blenderze o dużej mocy wraz z czterema filiżankami świeżej, zimnej wody i dowolnymi opcjonalnymi dodatkami. Miksuj na wysokich obrotach przez 2 minuty lub do uzyskania kremowej konsystencji. Przecedź mleko migdałowe przez torebkę z mlekiem orzechowym do miski lub dużej miarki. Wlej mleko migdałowe do hermetycznego pojemnika i wstaw do lodówki na maksymalnie 3 dni. Kremowe zupy wegetariańskie Zupa z buraków Zupa z buraków jest nie tylko pyszna, to także dżem pełen składników odżywczych. Mieszanka buraków, pasternak, imbir, cebula i czosnek, ta mieszana wersja jest kremowa, pikantna i bogata w smak. Całość dopełnij kremem kokosowym, lub jogurtem, natką pietruszki i czarnym sezamem. Składniki 2 łyżki awokado, 3 duże buraki, obrane i pokrojone w kostkę (lub 4 buraki, jeśli są mniejsze), 1 średni pasternak, olej, lub oliwa z oliwek, 1 żółta cebula, obrany i pokrojony w kostkę(ok. 1 szklanka), 4 filiżanki bulionu warzywnego, lub więcej, dla lepszego efektu, 3 ząbki czosnku, posiekane, 1 łyżka świeżego imbiru, obranego i drobno posiekanego, sól i pieprz, do smaku. Garnirunek krem kokosowy lub jogurt, pietruszka, nasiona czarnego sezamu, popękany czarny pieprz. Przygotowanie Rozgrzej olej z awokado w dużym garnku na średnim ogniu. Dodaj cebulę i smaż przez 3--4 minuty, aż zmięknie. Dodaj czosnek, imbir, sól i pieprz i gotuj jeszcze przez 1--2 minuty, aż zacznie pachnieć. Dodaj pokrojone w kostkę buraki, pokrojony w kostkę pasternak i bulion warzywny. Zwiększ ogień i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień, przykryj garnek i gotuj przez 25--30 minut, aż buraki będą miękkie. Użyj chochli, aby przenieść zupę do blendera o dużej mocy. Miksuj przez minutę lub do uzyskania kremowej konsystencji. Przed podaniem zupę przelej do miski i udekoruj kremem
ebook
Wydawnictwo Ridero |
Data wydania 2021 |
Zabezpieczenie Znak wodny |
Produkt cyfrowy |
Szczegóły | |
Dział: | Ebooki pdf, epub, mobi, mp3 |
Wydawnictwo: | Ridero |
Rok publikacji: | 2021 |
Zabezpieczenia i kompatybilność produktu (szczegóły w dziale POMOC): | *Produkt jest zabezpieczony przed nielegalnym kopiowaniem (Znak wodny) |
Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.