Kuchnia wegetariańska. Smaki świata
ebook
Wydawnictwo RM |
Data wydania 2018 |
Zabezpieczenie Znak wodny |
Produkt cyfrowy |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Nie spodziewam się, że wszyscy zostaniemy nagle wegetarianami, ale jestem pewien, że w przyszłości będziemy spożywać coraz więcej warzyw, owoców i orzechów. (...) Już teraz mamy do dyspozycji wspaniały wachlarz darów Natury ze wszystkich zakątków ziemi, aby zaspokoiły nasze pragnienie kulinarnej przyjemności.W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom - tym powszednim, znanym od lat - jak marchewka, papryka czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym, ale dostępnym dziś także w naszych sklepach.
W książce znajdziesz ponad 250 oryginalnych przepisów na dania wegetariańskie z całego świata - od kuchni śródziemnomorskiej, poprzez przepisy rodem z Karaibów i Ameryki Południowej, aż po jeszcze bardziej niezwykłe dania afrykańskie i orientalne. Południowoamerykańska zupa z awokado lub turecka z soczewicy, grecka sałatka horiatiki, bataty z ananasem po hawajsku... brzmi pysznie, a smakuje jeszcze lepiej. Dzięki przepisom zawartym w książce, wzbogaconym ciekawostkami opowiadanymi przez autora, dowiesz się jak jeść zdrowo, kolorowo i smacznie.
O Autorze
Arto der Haroutunian urodził się w Aleppo, w Syrii w 1940 roku. Przez pierwsze lata spędził w Lewancie, ale potem przeniósł się z rodzicami do Wielkiej Brytanii. W roku 1970 w Manchesterze otworzył pierwszą armeńską restaurację, która dała początek sieci lokali i dwóm hotelom. Kulinarna pasja pchnęła go do pisania książek kucharskich, w których łączył zamiłowanie do jedzenia z zainteresowaniem historią, tradycją i kulturą Bliskiego Wschodu
Szczegóły | |
Dział: | Ebooki pdf, epub, mobi, mp3 |
Wydawnictwo: | RM |
Rok publikacji: | 2018 |