Kuchnia świata
Kuchnia meksykańska ebook
Wydawnictwo Artemis |
Data wydania 2011 |
Zabezpieczenie Znak wodny |
Produkt cyfrowy |
Opis produktu:
W prezentowanej książce nie znajdą Państwo prastarych przepisów na frykasy ciągle jeszcze serwowane w niektórych regionach Meksyku - wymienić tu choćby można chapulines (świerszcze ze stanu Oxaca), escamole (jajeczka mrówek) i huitlacoche (grzyby pasożytujące na kukurydzy). Nawet jeśli takie dania mogłyby być ciekawym doświadczeniem kulinarnym, to już z dostępnością składników - troszkę gorzej... Za to znajdą Państwo inne meksykańskie dania, co ważne przyrządzane z produktów bardziej tradycyjnych.
Szczegóły |
Dział: | Ebooki pdf, epub, mobi, mp3 |
Wydawnictwo: | Artemis |
Rok publikacji: | 2011 |