ebook
Wydawnictwo Bukowy Las |
Data wydania 2013 |
Zabezpieczenie Znak wodny |
Produkt cyfrowy |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Uznany amerykański kardiolog William Davis wstrząsnął ostatnio podstawami dietetycznego świata, przekonując, że winę za podwyższony poziom glukozy we krwi, dolegliwości skórne i trawienne, a zwłaszcza przysłowiowy już pszenny brzuch, ponosi zmieniona genetycznie pszenica. Setki tysięcy czytelników i liczne grono pacjentów, nie tylko chorujących na celiakię i wrażliwych na gluten, zachęcił swą prowokacyjną książką Dieta bez pszenicy do pierwszego kroku: pożegnania z produktami zawierającymi to zboże. Kuchnia bez pszenicy jest drugim krokiem na drodze do promowanego przez Davisa zdrowego życia, do chudnięcia bez głodu, zmęczenia i efektu jo-jo, a także bez rezygnacji z ulubionych dań.Będąc idealnym uzupełnieniem przełomowej Diety bez pszenicy, książka zawiera ponad 150 przepisów na bezpszenne dania - od śniadań, przez lunche i rodzinne obiady po słodkie desery i wypieki (także chleb!), które nie tylko są smaczne i zdrowe, ale pomagają w walce z otyłością i innymi problemami zdrowotnymi współczesnego człowieka. Dodatkowo przedstawia praktyczne porady, jak:
- uniknąć `zespołu odstawienia` pszenicy i łagodnie przejść do nowego planu żywieniowego bez poczucia straty;
- zorganizować kuchnię i spiżarnię bez pszenicy, nauczyć się wymieniać składniki i robić zakupy, by zachęcić do diety całą rodzinę;
- jeść poza domem, nie narażając się na powrót pszennego brzucha, i urządzać bezpszenne przyjęcia w domu.
Druga po bestsellerowej (w Polsce i na świecie) Diecie bez pszenicy książka doktora Williama Davisa, pogromcy pszenicy, otyłości i chorób związanych ze spożywaniem złych zbóż
150 przepisów na dania bez glutenu plus szerokie komentarze na temat stosowania diety oraz życia bez pszenicy, a także sylwetki osób, które odrzuciły pszenicę, schudły i wyzdrowiały.
Szczegóły | |
Dział: | Ebooki pdf, epub, mobi, mp3 |
Wydawnictwo: | Bukowy Las |
Rok publikacji: | 2013 |