„Nowa Jadłonomia. Przepisy z całego świata” – kulinarna podróż Marty Dymek

Nowa jadłonomia Gandalf.com.pl
Napisane przez Gandalf.com.pl
Brak komentarzy
Udostępnij:

Lubisz gotować, a nowe miejsca poznajesz zawsze… od kuchni? Podróżowanie to dla Ciebie smakowite wyprawy i kulinarne eksperymenty? W takim razie „Nowa Jadłonomia, Roślinne przepisy z całego świata” to Twój must-read! Marta Dymek – autorka poczytnego bloga kulinarnego już po raz drugi zabiera czytelników w przepyszną podróż i inspiruje do wegańskiego gotowania.

Ocena Blog Gandalf:

Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata

Marta Dymek to jedna z najpopularniejszych polskich blogerek kulinarnych, która prowadzi odwiedzanego przez tysiące czytelniczek i czytelników bloga Jadłonomia.com. Zdjęcia dań, które na nim publikuje są tak samo inspirujące, jak jej przepisy, a każdy z nich wydaje się być zaproszeniem do fascynującej podróży kulinarnej. Miłość do blogowania i wegańskiej kuchni zwyciężyła bowiem z etatem w agencji reklamowej, który Marta porzuciła, by zamienić swoje w jedną, niekończącą się wyprawę po najsmaczniejszych zakątkach świata. Jej efektem była wydana w 2014 roku książka nawiązująca swoim tytułem do bloga – „Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan”. Debiut okazał się sukcesem, a sam tytuł, w którym autorka prezentuje najciekawsze przepisy na smaczne dania z roślin, stał się kulinarnym bestsellerem. Taka książka nie mogła nie doczekać się kontynuacji, prawda?

„Nowa Jadłonomia. Przepisy z całego świata” to jeszcze ciekawszy, jeszcze bardziej oryginalny i jeszcze bardziej inspirujący poradnik, który (jak podkreśla sama autorka) jest „nowym spojrzeniem na sezonowe warzywa” i książką „nie tylko dla wegan”. Marta Dymek przemierzyła prawie 50 krajów, zwiedziła egzotyczne zakątki świata i spróbowała najróżniejszych kuchni, aby zebrać mnóstwo nowych przepisów i zaprezentować je w zupełnie nowym świetle. Tym razem bowiem przedstawia receptury na oryginalne dania z nawet najdalszych zakątków naszego globu, ale przygotowując je korzysta jedynie z sezonowych roślin, warzyw i owoców, które bez trudu możemy dostać w pobliskim sklepie. Inspirująca mieszanka smaków i fascynujące połączenie tradycji i świeżego spojrzenia na gotowanie. Gwarantujemy, że jest pysznie, a zdjęcia są tak świetne, że od razu porzucicie obowiązki i spróbujecie kuchennych eksperymentów!

Smacznego!

Udostępnij:
25 maja 2017

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.