Żywność fermentowana i probiotyczna - Michael Dietz - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie
odsłuchaj fragment

Żywność fermentowana i probiotyczna (miękka)

Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo

książka

Żywność fermentowana i probiotyczna, Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo - opis produktu:

Jeszcze sto lat temu prawie każdy miał w swojej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich różne produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw obecnie wraca do łask. Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych.

Współczesne zwyczaje żywieniowe są odpowiedzialne za wszelkie problemy trawienne. Idealnym rozwiązaniem jest spożywanie żywności fermentowanej i probiotycznej, która zawiera żywe bakterie kwasu mlekowego i przez długie miesiące zachowuje witaminy i enzymy. Potrawy są lekkostrawne oraz wspierają florę bakteryjną jelit, a tym samym układ odpornościowy. Teraz i Ty odkryjesz ponad 30 przepisów na trwałe potrawy zaczerpnięte z różnych regionów świata.

Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Te i wiele innych produktów poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna w dużym stopniu poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Dzięki niej oczyścisz organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku oraz innych składników, które spożywałeś wraz ze sztucznie przetworzonym pokarmem.
Trwale, smacznie, zdrowo.

Książka Żywność fermentowana i probiotyczna Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo, pochodzi z wydawnictwa Vital. Autorem książki jest Michael Dietz. Należy do gatunków: kulinaria, potrawy dietetyczne, poradniki, zdrowie. Książka Żywność fermentowana i probiotyczna liczy 124 stron. Jej wymiary to 145x205. Oprawa jest miękka. Publikacja dostępna jest również w formie elektronicznej.
S
Szczegóły

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Żywność fermentowana i probiotyczna, Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo

4.5/5 ( 10 ocen )
    5
    7
    4
    2
    3
    0
    2
    1
    1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

brak oceny

Andrzej

  • 26-04-2017
  • 09:56

Nie spodziewałem się, że żywność fermentowana ma tyle witamin i tak ogromny wpływ na zdrowie. Od kiedy zacząłem jeść kiszoną kapustę nie mam już problemów żołądkowych, a moja skóra stała się gładka i bez wyprysków. Wypróbowałem kilka przepisów z tej książki i są rewelacyjne. Mogę polecić kimchi bo z tego przepisu wychodzi rewelacyjnie.

Czy recenzja była pomocna?