Żywność a zdrowie i prawo - Grażyna Duda - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Żywność a zdrowie i prawo

przeczytaj fragment

książka

  • Wydawnictwo PZWL
  • Oprawa miękka
  • Ilość stron 339
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Dostępność niedostępny
  • Okazje na książki w promocji!

Żywność a zdrowie i prawo - opis produktu:

Prof. dr hab. HENRYK GERTIG - wieloletni kierownik Katedry i Zakładu Bromatologii Wydziału Farmaceutycznego AM im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu , organizator i długoletni przewodniczący Komisji Higieny Żywności i Żywienia Komitetu Żywienia Człowieka PAN oraz członek honorowy Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych. Przedmiotem jego zainteresowań naukowych jest jakość zdrowotna żywności, problematyka ustawodawstwa żywnościowego oraz jego harmonizacja z ustawodawstwem krajów Unii Europejskiej, jest autorem 170 prac naukowych, monografii i podręczników. Dr hab. GRAŻYNA DUDA - współautor rozdziałów VII i IX - jest pracownikiem Katedry i Zakładu Bromatologii Akademii Medycznej im. K. Marcinkowskiego. Wydanie II, zmienione i uzupełnione, obejmuje problematykę związaną z czynnikami determinującymi jakość zdrowotną żywności oraz ich wpływ na zdrowie człowieka w świetle obowiązującego ustawodawstwa żywnościowego Polski i Unii Europejskiej. Dużo miejsca poświęcono wymaganiom stawianym środkom spożywczym na drodze od producenta do konsumenta oraz odpowiednim regulacjom prawnym. Istotnym zagadnieniem omówionym w publikacji jest nadzór określonych inspekcji sanitarnych i weterynaryjnych oraz innych służb związanych z kontrolą jakości żywienia. Podręcznik przeznaczony jest dla studentów akademii medycznych (wydziały farmacji oraz nauki o żywieniu), rolniczych i ekonomicznych. Może zainteresować również producentów, eksporterów i importerów żywności, którzy znajdą w nim wskazówki, jakie warunki muszą spełniać środki spożywcze o wspólnych parametrach jakościowych, oraz pracowników stacji sanitarno-epidemiologicznych i innych służb związanych z nadzorem i kontrolą jakości żywności.

Książka Żywność a zdrowie i prawo pochodzi z wydawnictwa PZWL. Autorami książki są Grażyna Duda, Henryk Gertig. Należy do gatunków: nauki przyrodnicze, medycyna. Książka Żywność a zdrowie i prawo liczy 339 stron. Jej wymiary to 175×250.
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: nauki przyrodnicze,  medycyna
  • Wydawnictwo: PZWL
  • Oprawa: miękka
  • Wymiary: 175×250
  • Ilość stron: 339
  • ISBN: 83-200-3043-9
  • Wprowadzono: 26.07.2007

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

-31% Nowość 21 lekcji na XXI wiek Bestseller 21 lekcji na XXI wiek
21 lekcji na XXI wiek twarda 41,34 zł 59.91
Dodaj do koszyka
-39% Nowość Egzekucja Bestseller Egzekucja
Egzekucja Seria z Joanną Chyłką Tom 14 miękka 26,17 zł 42.90
Dodaj do koszyka
-40% Bestseller Narzeczona nazisty
Narzeczona nazisty miękka 26,94 zł 44.90
Dodaj do koszyka
-39% Bestseller Wybaczam ci
Wybaczam ci miękka 26,17 zł 42.90
Dodaj do koszyka
-46% Bestseller Słońce w mroku
Słońce w mroku twarda 29,64 zł 54.89
Dodaj do koszyka

RECENZJE - Książka - Żywność a zdrowie i prawo

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.3/5 ( 3 oceny )
  • 5
    1
  • 4
    2
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: