Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki

podręcznik

Wydawnictwo PZWL
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki najczęściej są skutkiem błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska.
W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skuteczne diety. Należy sięgać po produkty naturalne zawierające białko, witaminy, mikroelementy i błonnik - niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Tego typu porady i gotowe przepisy kulinarne przedstawiamy Państwu w tej książce.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Wydawnictwo: PZWL
Oprawa: miękka
Okładka: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki

4.1/5 ( 17 ocen )
  • 5
    10
  • 4
    4
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    2

tom36

ilość recenzji:1

7-01-2021 08:36

książka niezła, sporo przepisów, jednakże mnie brakuje schematów czasowych - kiedy co można wprowadzać do diety, czasem można spotkać wykluczające się wzajemnie zalecenia - w jednym przepisie można używać np. przecieru pomidorowego w innym nie, ogólnie na tak zwłaszcza że nie ma zbyt wiele publikacji na ten temat

tom36

ilość recenzji:1

7-01-2021 08:33

książka niezła, sporo przepisów, jednakże mnie brakuje schematów czasowych - kiedy co można wprowadzać do diety, czasem można spotkać wykluczające się wzajemnie zalecenia - w jednym przepisie można używać np. przecieru pomidorowego w innym nie, ogólnie na tak zwłaszcza że nie ma zbyt wiele publikacji na ten temat