Żywienie kobiet w ciąży

Porady lekarzy i dietetyków

podręcznik

Wydawnictwo PZWL
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Lekarze i dietetycy są zgodni co do tego, że brak dostatecznej liczby korzystnych składników w diecie zagraża zdrowiu nie tylko kobiety ciężarnej, lecz także oczekiwanego przez nią dziecka.
Jakie to składniki? Gdzie je można znaleźć? W jakich ilościach spożywać?
Czy posiłki o różnorodnych smakach, upajające mocą zapachów i mieniące się bogactwem kolorów, zapewnią zdrowie przyszłej matce i jej nie narodzonemu dziecku? A może powinna ona jeszcze sięgnąć po suplementy? Jeśli tak, to kiedy? Przed ciążą, czy w czasie ciąży?
A co z tyciem? Nie bać się nadwagi, czy też cały czas się pilnować?

Odpowiedzi na te i inne pytania można znaleźć w tym poradniku. Przygotowali go specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Poruszone problemy zainteresują zarówno kobiety ciężarne, jak i opiekujących się nimi lekarzy.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Wydawnictwo: PZWL
Oprawa: miękka
Okładka: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Żywienie kobiet w ciąży, Porady lekarzy i dietetyków

3.8/5 ( 4 oceny )
  • 5
    1
  • 4
    2
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0