podręcznik
Wydawnictwo PZWL |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Lekarze i dietetycy są zgodni co do tego, że brak dostatecznej liczby korzystnych składników w diecie zagraża zdrowiu nie tylko kobiety ciężarnej, lecz także oczekiwanego przez nią dziecka.Jakie to składniki? Gdzie je można znaleźć? W jakich ilościach spożywać?
Czy posiłki o różnorodnych smakach, upajające mocą zapachów i mieniące się bogactwem kolorów, zapewnią zdrowie przyszłej matce i jej nie narodzonemu dziecku? A może powinna ona jeszcze sięgnąć po suplementy? Jeśli tak, to kiedy? Przed ciążą, czy w czasie ciąży?
A co z tyciem? Nie bać się nadwagi, czy też cały czas się pilnować?
Odpowiedzi na te i inne pytania można znaleźć w tym poradniku. Przygotowali go specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Poruszone problemy zainteresują zarówno kobiety ciężarne, jak i opiekujących się nimi lekarzy.
Szczegóły | |
Dział: | Podręczniki szkolne |
Wydawnictwo: | PZWL |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |