Zupy Pomidorowa, ogórkowa i wiele innych

książka

Wydawnictwo Rea
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Przedstawiamy Państwu kilkadziesiąt interesujących propozycji na niezwykle smaczne, łatwe w przygotowaniu z powszechnie dostępnych składników, zdrowe i oryginalne w smaku zupy, nie pomijając oczywiście przepisów na lubiane zupy tradycyjne. Ci, którzy nie czuli się dotąd w kuchni zbyt mocno, powinni zacząć edukację kulinarną od gotowania zup. Zupa nie może się nie udać! Zawsze jej smak można poprawić przyprawami lub ziołami według własnego pomysłu.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Rea
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wprowadzono: 02.06.2010

RECENZJE - książki - Zupy Pomidorowa, ogórkowa i wiele innych

4.3/5 ( 9 ocen )
  • 5
    7
  • 4
    0
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    1

Małgorzata

ilość recenzji:217

brak oceny 21-10-2010 20:14

Zawsze uważałam, że jeśli ktoś chce się nauczyć dobrze gotować (czy chociaż w ogóle gotować...) to powinien zacząć od zdobycia umiejętności gotowania zup. Zupy to podstawa w gastronomii, a w szczególności podstawa w polskim tradycyjnym menu. Ja swoje szlify zaczęłam kształtować wraz z Hanną Grykałowską dzięki jej książce dotyczącej zup pt. Zupy. Pomidorowa, ogórkowa i wiele innych. I rzeczywiście jest ich wiele innych, ale już nie w tym rzecz. Jak dla mnie najważniejsze jest to, że książka sama w sobie uczy umiejętności dobierania składników tak, aby wspólnie komponowały się w przepyszną strawę, tak aby wspólnie dawały smakowitą i pełną witamin zupę. Dzięki takim umiejętnościom nie jesteśmy skazani tylko i wyłącznie na gotowe przepisy, ale stajemy się bardziej otwarci na kulinarne eksperymenty. Dla mnie to bardzo ważna cecha. Tą cechę można zyskać dzięki powyższej książce i chyba mało która inna książka jest w stanie przekazać przyszłej kucharce tę wiedzę (szczerze to ja nie znam żadnej innej takiej książki). Polecam, polecam, polecam!