Zielenina bez glutenu / Magdalena Cielenga-Wiaterek | Książka w Gandalf.com.pl
Kategorie

Zielenina bez glutenu (twarda)

wegetariańsko, sezonowo, lokalnie

książka

  • Wydawnictwo Druga Strona
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 184
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 3 - 5 dni + czas dostawy
  • Dostępność mały zapas
    Brak na naszym magazynie.
    Spróbujemy go sprowadzić dla Ciebie.
    Szansa na realizację 60%.
    Potrzebny czas 3-5 dni roboczych.

Zielenina bez glutenu, wegetariańsko, sezonowo, lokalnie - opis produktu:

Autorka popularnego bloga kulinarnego `Zielenina` i wydanej książki kucharskiej Zielenina na talerzu zaprasza w kolejną podróż po zielonej, zdrowej i sezonowej kuchni. Tym razem wychodzi naprzeciw wszystkim, którzy nie tolerują glutenu lub są na niego uczuleni, a także miłośnikom bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Okazuje się, że kasza to prawdziwa królowa kuchni, można z niej zrobić bezglutenowy chleb, ciasto i przepyszny budyń. Autorka postanowiła pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być łatwe i przyjemne, a przy tym nie musi rujnować budżetu domowego. Książka została podzielona na części zgodne z porami roku, by w przystępny sposób doradzić, jak korzystać z sezonowych, lokalnych produktów. Kolorowe i pyszne dania oparte na polskich kaszach, warzywach oraz owocach tworzą zgraną całość z aromatycznymi ziołami i przyprawami.
S
Szczegóły

Zobacz również

  • -47%
  • -38%
Wege energia

Katarzyna Gubała

24,68 zł 39.81
  • -41%
Szkoła cukiernictwa

PRACA ZBIOROWA

52,37 zł 88.78
  • -34%
Artystyczne dekoracje tortów

PRACA ZBIOROWA

twarda
98,33 zł 149.00
  • -41%
Ryby i owoce morza Szkoła gotowania

Alcantara Lorenza

miękka
20,64 zł 35.00
  • -49%
Wiosenna kuchnia

PRACA ZBIOROWA

twarda
7,21 zł 14.14
  • RRecenzje
  • Książka
  • Zielenina bez glutenu, wegetariańsko, sezonowo, lokalnie
4.5/5 ( 20 ocen )
    5
    15
    4
    2
    3
    1
    2
    1
    1
    1
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

brak oceny

krytyk.com.pl

  • 27-11-2016
  • 20:16

"Po pierwsze, pozytywne emocje wywołały już same założenia przyświecające autorce podczas tworzenia ?Zieleniny bez glutenu?. Blogerka (http://zielenina.cooking) gotuje bowiem w zgodzie z ideami, które i mi są bliskie (chociaż w punkcie wegetarianizmu nigdy się nie dogadamy) ? wizyty na targu i wybieranie wyłącznie jajek ?zerówek?, to tylko drobnostki spośród zbieżnych postępowań. Najważniejsza wydaje się sezonowość, której poszukuję w każdym poradniku kulinarnym. Tylko dobierając produkty według klucza ich dostępności w zależności od pory roku możemy liczyć na przygotowanie zdrowych i smacznych posiłków. Hodowane w szklarniach, napędzane nawozami warzywa i owoce są nie tylko mniej odżywcze, ale przede wszystkim mniej intensywne w smaku, a przecież właśnie o rozpieszczanie kubków smakowych w kucharzeniu chodzi".

Czy recenzja była pomocna?

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • Nietolerancje pokarmowe nie muszą oznaczać konieczności zrezygnowania z różnorodnej i smacznej kuchni! Jeśli trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Trzeba gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać niewielkie porcje...

  • Pysznie, zdrowo i sezonowo! W swojej drugiej książce autorka znanego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich wielbicieli, a także tych, którzy jeszcze jej nie znają, ale też lubią gotować i zdrowo się odżywiać, w następną podróż kulinarną. Tym razem skupia się na porach roku i...

  • `Uwielbiam przygotowywać słodkości i kocham dzielić się nimi z innymi. Uwielbiam też wyzwania i nie boję się podejmować kolejnych prób mimo niejednego fiaska. Dlatego oddaję w Wasze ręce książkę dla mnie wyjątkową, wypełnioną po brzegi recepturami, za którymi kryje się wiele anegdot, osobistych...

  • Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia. Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy...

  • W trzeciej swojej książce autorka "Zieleniny na talerzu" i "Zieleniny bez glutenu" udowadnia, że rezygnując z mięsa można ucztować nie tylko smacznie, ale także zdrowo! W czterech rozdziałach ułożonych według pór roku przedstawia propozycje gotowych zestawów dań na różne...

  • Lakier hybrydowy w kolorze BEŻ-GLUTENU to odcień bardzo naturalny o chłodnej nucie. Stylizacje z tym kolorem przełamią każdą nude i rutynę, a nowa formuła zapewni krycie już po jednej warstwie lakieru.