Zielenina bez glutenu - Magdalena Cielenga-Wiaterek - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Zielenina bez glutenu (twarda)

wegetariańsko, sezonowo, lokalnie

książka

  • Wydawnictwo Druga Strona
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 184
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Dostępność niedostępny

Zielenina bez glutenu, wegetariańsko, sezonowo, lokalnie - opis produktu:

Autorka popularnego bloga kulinarnego `Zielenina` i wydanej książki kucharskiej Zielenina na talerzu zaprasza w kolejną podróż po zielonej, zdrowej i sezonowej kuchni. Tym razem wychodzi naprzeciw wszystkim, którzy nie tolerują glutenu lub są na niego uczuleni, a także miłośnikom bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Okazuje się, że kasza to prawdziwa królowa kuchni, można z niej zrobić bezglutenowy chleb, ciasto i przepyszny budyń. Autorka postanowiła pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być łatwe i przyjemne, a przy tym nie musi rujnować budżetu domowego. Książka została podzielona na części zgodne z porami roku, by w przystępny sposób doradzić, jak korzystać z sezonowych, lokalnych produktów. Kolorowe i pyszne dania oparte na polskich kaszach, warzywach oraz owocach tworzą zgraną całość z aromatycznymi ziołami i przyprawami.

Książka Zielenina bez glutenu wegetariańsko, sezonowo, lokalnie, pochodzi z wydawnictwa Druga Strona. Autorem książki jest Magdalena Cielenga-Wiaterek. Książka Zielenina bez glutenu liczy 184 stron. Jej wymiary to 199x261. Oprawa jest twarda.
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Wydawnictwo: Druga Strona
  • Oprawa: twarda
  • Okładka: twarda
  • Wymiary: 199x261
  • Ilość stron: 184
  • ISBN: 978-83-64190-17-9
  • Wprowadzono: 28.10.2016

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

  • -15%
Zakładka drewniana Kobieta z balonem  
10,44 zł 12.29
Dodaj do koszyka
Zakładka do książki Buses  
7,97 zł
Dodaj do koszyka
  • -9%
Zakładka 42 ze wstążką Pieprz  
9,50 zł 10.43
Dodaj do koszyka
  • -40%
27 śmierci Toby`ego Obeda miękka
25,14 zł 41.90
Dodaj do koszyka

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Zielenina bez glutenu, wegetariańsko, sezonowo, lokalnie

4.5/5 ( 20 ocen )
    5
    15
    4
    2
    3
    1
    2
    1
    1
    1

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

brak oceny

krytyk.com.pl

  • 27-11-2016
  • 20:16

"Po pierwsze, pozytywne emocje wywołały już same założenia przyświecające autorce podczas tworzenia ?Zieleniny bez glutenu?. Blogerka (http://zielenina.cooking) gotuje bowiem w zgodzie z ideami, które i mi są bliskie (chociaż w punkcie wegetarianizmu nigdy się nie dogadamy) ? wizyty na targu i wybieranie wyłącznie jajek ?zerówek?, to tylko drobnostki spośród zbieżnych postępowań. Najważniejsza wydaje się sezonowość, której poszukuję w każdym poradniku kulinarnym. Tylko dobierając produkty według klucza ich dostępności w zależności od pory roku możemy liczyć na przygotowanie zdrowych i smacznych posiłków. Hodowane w szklarniach, napędzane nawozami warzywa i owoce są nie tylko mniej odżywcze, ale przede wszystkim mniej intensywne w smaku, a przecież właśnie o rozpieszczanie kubków smakowych w kucharzeniu chodzi".

Czy recenzja była pomocna?