Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Zielenina bez glutenu (twarda)

wegetariańsko, sezonowo, lokalnie

książka

Wydawnictwo Druga Strona
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Autorka popularnego bloga kulinarnego `Zielenina` i wydanej książki kucharskiej Zielenina na talerzu zaprasza w kolejną podróż po zielonej, zdrowej i sezonowej kuchni. Tym razem wychodzi naprzeciw wszystkim, którzy nie tolerują glutenu lub są na niego uczuleni, a także miłośnikom bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Okazuje się, że kasza to prawdziwa królowa kuchni, można z niej zrobić bezglutenowy chleb, ciasto i przepyszny budyń. Autorka postanowiła pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być łatwe i przyjemne, a przy tym nie musi rujnować budżetu domowego. Książka została podzielona na części zgodne z porami roku, by w przystępny sposób doradzić, jak korzystać z sezonowych, lokalnych produktów. Kolorowe i pyszne dania oparte na polskich kaszach, warzywach oraz owocach tworzą zgraną całość z aromatycznymi ziołami i przyprawami.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Druga Strona
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 28.10.2016

RECENZJE - książki - Zielenina bez glutenu, wegetariańsko, sezonowo, lokalnie

4.5/5 ( 20 ocen )
  • 5
    15
  • 4
    2
  • 3
    1
  • 2
    1
  • 1
    1

krytyk.com.pl

ilość recenzji:1

brak oceny 27-11-2016 20:16

"Po pierwsze, pozytywne emocje wywołały już same założenia przyświecające autorce podczas tworzenia ?Zieleniny bez glutenu?. Blogerka (http://zielenina.cooking) gotuje bowiem w zgodzie z ideami, które i mi są bliskie (chociaż w punkcie wegetarianizmu nigdy się nie dogadamy) ? wizyty na targu i wybieranie wyłącznie jajek ?zerówek?, to tylko drobnostki spośród zbieżnych postępowań. Najważniejsza wydaje się sezonowość, której poszukuję w każdym poradniku kulinarnym. Tylko dobierając produkty według klucza ich dostępności w zależności od pory roku możemy liczyć na przygotowanie zdrowych i smacznych posiłków. Hodowane w szklarniach, napędzane nawozami warzywa i owoce są nie tylko mniej odżywcze, ale przede wszystkim mniej intensywne w smaku, a przecież właśnie o rozpieszczanie kubków smakowych w kucharzeniu chodzi".