Wybrane rynki branżowe produktów rolno-spożywczych

książka

Wydawnictwo Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

W podręczniku omówiono największe branżowe rynki rolno-spożywcze: rynek zbóż i przetworów zbożowych, rzepaku i tłuszczów roślinnych, owoców i warzyw oraz ich przetworów, ziemniaków, buraków cukrowych i cukru, mleka i przetworów mleczarskich, mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego, jaj oraz ryb. Analizując poszczególne rynki, autorzy brali pod uwagę m.in. produkcję danych surowców rolnych i ich przetwórstwo, handel zagraniczny tymi produktami, ich spożycie, ceny surowców rolnych i perspektywy rozwoju danego rynku.
Podręcznik jest przeznaczony dla studentów akademii ekonomicznych i rolniczych oraz innych szkół wyższych, a także dla praktyków trudniących się handlem żywnością, produkcją rolną, przetwórstwem spożywczym i gastronomią.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
Oprawa: miękka
Wprowadzono: 24.09.2008

RECENZJE - książki - Wybrane rynki branżowe produktów rolno-spożywczych

4.4/5 ( 7 ocen )
  • 5
    6
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    1