Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Wybrane aspekty inżynierii żywności w tworzeniu produktów spożywczych

książka

Wydawnictwo Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Pierwszą z głównych grup kreatorów biorących udział w tworzeniu nowych produktów są naturalne surowce pozyskane za pomocą mało destruktywnych metod. Wiodącymi w tej grupie są naturalne stabilizatory struktury i wyciągi roślinne, substancje wiążące - skrobie termicznie modyfikowane, pektyny nisko i wysoko metylowane, karageny, żelatyny rybne, substancje wypełniające - inulina, białka mleka, naturalne substancje żelujące, substancje utrzymujące wilgotność i zwiększające obiętość, nośniki. W celu osiągnięcia dobrej funkcjonalnej jakości dla nowych produktów stosuje się różnego rodzaju włókna dietetyczne i naturalne enzymy, które pozwalają utrzymać w sposób unikalny wodę w produkcie.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
Oprawa: miękka
Wprowadzono: 15.01.2007

RECENZJE - książki - Wybrane aspekty inżynierii żywności w tworzeniu produktów spożywczych

4.8/5 ( 4 oceny )
  • 5
    3
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0