Włoska sztuka dobrego gotowania
O Akcji
Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
książka
Wydawnictwo Muza |
Data wydania 2021 |
Oprawa miękka |
Liczba stron 512 |
- Dostępność niedostępny
-
Opis produktu:
Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii.
Włoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.
Książkę przetłumaczyły: Tessa Capponi-Borawska, znana italianistka i wykładowca Uniwersytetu Warszawskiego, zajmującą się od lat popularyzacją włoskiej kultury i kuchni, autorka książek Moja kuchnia pachnąca bazylią i Dziennik Toskański, a także dziennikarka pisząca od lat felietony dla `Twojego Stylu` i `Kuchni` oraz Małgorzata Jankowska-Buttitta, również italianistka, antropolog kultury, dziennikarka, autorka książki Niezapomniana kuchnia Warmii i Mazur, a także wielu interesujących wykładów i felietonów o gastronomii oraz kulturze Włoch w polskiej prasie i radiu.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Muza |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Rok publikacji: | 2021 |
Wymiary: | 165x240 |
Liczba stron: | 512 |
ISBN: | 9788328718951 |
Wprowadzono: | 09.08.2021 |
Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.