Wielka księga kuchni polskiej (twarda)
książka
Wydawnictwo Dragon |
Oprawa twarda |
Opis produktu:
W tej książce zgromadzone są przepisy zarówno dla tradycjonalistów. zakochanych w starej dobrej polskiej kuchni. jak i dla osób lubiących kuchenne eksperymenty. Można z tych przepisów skomponować urozmaicony codzienny jadłospis. można też skorzystać z nich przy układaniu menu wykwintnego obiadu czy kolacji.Kuchnia polska potrafi być szalenie różnorodna. Z jednej strony tradycyjna oparta na starych. sprawdzonych przepisach. z drugiej podatna na inspiracje i skłonna do eksperymentów. I tak było zawsze Francuzi. Włosi. Litwini. Węgrzy wnosili do polskiej kuchni swoje kulinarne tradycje. dzięki czemu wzbogacali nasze menu i smak naszych potraw. Także dzisiaj chętnie sięgamy po dania z innych kuchni. także tych bardziej egzotycznych azjatyckich. amerykańskich czy afrykańskich. W trosce o zdrowie i szczupłą sylwetkę próbujemy przeróżnych diet. staramy się eliminować z potraw nadmiar kalorii. chcemy jeść lekko. zdrowo i smacznie. Wszystko to jednak nie znaczy. że rezygnujemy z tradycyjnych polskich smaków bigosu. pieczonych mięs. ryb w galarecie. pysznych sosów. pierogów czy wielkanocnych bab.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Dragon |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 16.10.2014 |