Węgierska kuchnia. Podróże kulinarne. Tradycje - smaki - potrawy

książka

Wydawnictwo Rzeczpospolita S.A.
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Kolekcja Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy to seria pięknie wydanych albumów, w których praktyczną wiedzę kulinarną uzupełniają ciekawostki i tajniki kuchni różnych zakątków świata. Każdy tom przedstawia najsmaczniejsze potrawy świata, unikatowy klimat i tradycję kuchni każdego z 25 opisywanych krajów. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów z wybranego kraju, w każdym tomie znajdą Państwo sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej popularne potrawy i przyprawy. Każdy tom serii podzielony został na pięć działów: * Palcem po mapie... - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce, * Z historią w tle... - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach, * Na talerzu... - o sposobach przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów, * Wokół stołu... - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych,oraz Polecane przepisy... - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni. Wszystkie zamieszczone w książce przepisy są trzykrotnie sprawdzone podczas słynnych testów kulinarnych Autralian Women's Weekly. Co gwarantuje, że potrawy te są smaczne i łatwe w do przygotowania.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Rzeczpospolita S.A.
Oprawa: twarda
Wprowadzono: 28.08.2008

RECENZJE - książki - Węgierska kuchnia. Podróże kulinarne. Tradycje - smaki - potrawy

4.5/5 ( 2 oceny )
  • 5
    1
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0

amber

ilość recenzji:243

brak oceny 28-01-2010 21:12

Zweryfikowany zakup

Autor tej opinii jest naszym klientem. Kupił ten produkt w naszym sklepie.

Mój ulubiony tom z dwudziestopięcio częściowego zbioru podróży kulinarnych ze wszystkich stron świata. Cykl rozpoczyna książka o kuchni i tradycji przyrządzania włoskich dań, ale są w niej zawarte również zwyczaje Włochów. Właśnie ze względu na tą drugą cześć książki postanowiłam skompletować całą kolekcje wydaną przez rzeczpospolitą. Normalnie wybrałabym tylko poradniki o krajach, których kuchnia wydaje mi się kulturowo bliska, natomiast zrezygnowałabym z zakupu chociażby tomu dotyczącego Chin czy Wietnamu. jednak wydawca zaproponowała tu coś więcej niż zwykła ładnie wydana i bogato ilustrowana książka kucharska i chwała mu za to, a czytającym ją życzę przygotowania wyśmienitych potraw. W ten sposób odkryłam kuchnię naszych bliskich sąsiadów jak dla mnie rewelacja. Smacznego