Wędzenie mięsa i ryb / Franciszek Wolski | Książka w Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie
  • image

Wędzenie mięsa i ryb (miękka)

na różne sposoby

książka

  • Wydawnictwo Arystoteles
  • Oprawa miękka
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Wędzenie mięsa i ryb, na różne sposoby - opis produktu:

Wędzenie mięsa i ryb to wspaniała metoda na poprawę jakości oraz smaku produktów. Dla wielu stało się też ulubionym sposobem spędzenia wolnego czasu, przynoszącym sporo satysfakcji i umożliwiającym przygotowanie aromatycznych specjałów.
W książce zamieszczono:
- informacje o historii wędzenia
- wskazówki dotyczące przygotowania mięsa, kiełbas i ryb do wędzenia
- wiadomości an temat różnych sposobów wędzenia i budowy wędzarń
- ciekawe przepisy na wędzone mięsa, kiełbasym ryby i owoce morza
S
Szczegóły

Zobacz również

  • -44%
  • -41%
Whisky Leksykon smakosza

David Wishart

twarda
35,30 zł 59.84
  • -45%
Słodkości w insulinooporności

Magdalena Makarowska

miękka
24,70 zł 44.90
  • -42%
Wege energia

Katarzyna Gubała

21,55 zł 37.15
  • -41%
Szkoła cukiernictwa

PRACA ZBIOROWA

52,37 zł 88.78
  • -47%
Ryby i owoce morza Szkoła gotowania

Alcantara Lorenza

miękka
18,54 zł 35.00
  • RRecenzje
  • Książka
  • Wędzenie mięsa i ryb, na różne sposoby
4.3/5 ( 6 ocen )
    5
    4
    4
    1
    3
    0
    2
    1
    1
    0
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.
image

Rekomendowane

  • -30%
Wybrana przez bogów

Magdalena Dzieżyk-Socha

miękka
18,85 zł 26.92
  • -34%
Moby Dick tom 1-2 / Billy Budd / Taipi

Herman Melville

pakiet
78,99 zł 119.69
  • -33%
Podzwonne dla Instytutu

Bartosz Popadiak

miękka
26,67 zł 39.81
  • -45%
Baśń o Bezimiennej Księżnej

Alina Radzik-Piskaczek

miękka
13,71 zł 24.94
  • -40%
Pięść

Bożena Walewska

miękka
20,94 zł 34.90
  • -40%
Necrolotum

Jan Maszczaszyn

miękka
23,99 zł 39.99

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • 29.83 zł
    28.05 zł

    Jak wybudować wędzarnię, z jakiego drewna korzystać przy wędzeniu, jaki sprzęt zakupić? Jak przygotować ryby, by nie były ani za suche, ani za słone? W tej książce znajdziesz odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące wędzenia ryb. Specyfika wędzenia polega na stosowaniu różnych metod...

  • 34.82 zł
    32.73 zł

    Wędzenie ma bardzo długą tradycję. Zwykle z wędzonkami kojarzą nam się mięso i ryby. A przecież dzięki różnym metodom wędzenia wyjątkowo smakować mogą również sól, jaja, chleb, owoce, warzywa, sery, orzechy, zioła, a nawet słodycze! Jeśli dotychczas sądziliście, że wędzić można tylko w wędzarni,...

  • 20.91 zł
    19.86 zł

    Autor książki odkrywa wszystkie tajniki wędzenia ryb. Przedstawia gatunki idealne do wędzenia. Doradza, w jaki sposób transportować i przechowywać ryby, jak je oczyszczać, skrobać i patroszyć. Uczy także właściwego filetowania i mrożenia. Stosując opisane metody wędzenia (na mokro, na sucho, na...

  • 29.83 zł
    28.05 zł

    Autor książki odkrywa wszystkie tajniki wędzenia ryb. Przedstawia gatunki idealne do wędzenia. Doradza, w jaki sposób transportować i przechowywać ryby, jak je oczyszczać, skrobać i patroszyć. Uczy także właściwego filetowania i mrożenia. Stosując opisane metody wędzenia (na mokro, na sucho, na...

  • 24.83 zł
    23.34 zł

    Wędzone ryby - aromatyczne, jedzone jeszcze ciepłe. To właśnie po takie rarytasy ustawiają się kolejki do wędzarni nad morzem i na jeziorach. Jeśli lubicie ryby, to powiecie, że nie ma nic lepszego. Oczywiście najlepiej smakuje złowiona samodzielnie, ale nie można mieć wszystkiego. Sklepy oferują...

  • Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. Wytwarzanie dymu: wędzenie zimne, ciepłe i gorące; środki wytwarzania dymu; jak działa dym....