W słoiku - Kasia Marciniewicz - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

W słoiku (miękka)

Przetwory przez cały rok

książka

  • Wydawnictwo Publicat SA
  • Oprawa miękka
  • Ilość stron 240
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

W słoiku, Przetwory przez cały rok - opis produktu:

"W tej książce otwieram przed czytelnikami drzwiczki kredensu wypełnionego samymi smakołykami - na półkach m.in. granola, mieszanki własnych przypraw, ulubione dressingi do sałat, słodkie kremy do grzanek i flaszka najlepszego ajerkoniaku. Snuję też opowieści o przepastnej spiżarni, w której stoją słoje z konfiturami, kiszonkami, marynatami i przetworami mięsnymi. Według przedstawionych tu przepisów zrobisz domowe suszonki, wyborne buliony, pesto różnych smaków i wiele innych przetworów. Wyciągnij z szuflady drewnianą łyżkę, ciemną od mieszania powideł, a z szafki szeroki gar z grubym dnem. Przygotujmy razem coś pysznego!"
- Kasia Marciniewicz

Książka W słoiku Przetwory przez cały rok, pochodzi z wydawnictwa Publicat SA. Autorem książki jest Kasia Marciniewicz. Należy do gatunków: książki kucharskie, kulinaria, książki kucharskie. Książka W słoiku liczy 240 stron. Jej wymiary to 165x240. Oprawa jest miękka.
S
Szczegóły

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
W słoiku, Przetwory przez cały rok

4.8/5 ( 22 ocen )
    5
    19
    4
    2
    3
    0
    2
    1
    1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

brak oceny

Anna

  • 9-06-2017
  • 23:20

Książka pt. W słoiku przez cały rok autorstwa erki kulinarnej ... Kasi Marciniewicz jest swego rodzaju poradnikiem z zakresu przetwórstwa domowego.

Na początku autorka dokładnie scharakteryzowała domowe metody konserwacji produktów. Dalszą część książki podzieliła na dwa zasadnicze rozdziały: Spiżarnia i Kredens.

W pierwszym z nich zamieściła przepisy na przepisy z przetwory z owoców i warzyw, które można zamknąć w słoikach i butelkach.

Warto spróbować ciekawych połączeń z dżemu z zielonych pomidorów z bazylią czy moreli z tymiankiem.

W drugim rozdziale Kredens można znaleźć przepisy przydatne i zdrowe skarby kulinarne typu: buliony, przyprawy, dressingi do sałatek itd.

Sięgając po te przepisy można się przekonać ,że są tu propozycje do wykorzystania na co dzień i od święta, którymi można zaskoczyć nawet najbardziej wybredne podniebienia.

Książka pt. W słoiku przez cały rok jest adresowana dla wszystkich Czytelników chcących poznać przepisy na przetwory, które służą
zdrowemu odżywianiu się przez cały rok.

Każdy przepis na domowe przetwory zamieszczony na łamach pięknie wydanej książki przez Wydawnictwo Publicat, zawiera 240 stron,
twardą oprawę, tabele, zdjęcia zaprezentowanych przetworów po ich przyrządzeniu.

Polecam zapoznanie się z tą książką autorstwa erki kulinarnej ... Kasi Marciniewicz.

Czy recenzja była pomocna?