SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Vege kociołkowanie (twarda)

Sprawdzone przepisy

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Studio Emka
Oprawa twarda
Liczba stron 136
  • Wysyłamy w 24h
  • DPD dostawa za półdarmo

Opis produktu:

"Vege kociołkowanie" to pasja wspólnego gotowania w plenerze nad ogniskiem, to wspólne celebrowanie spotkań z bliskimi przy kociołku, w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. To także sposób na pyszne vege dania jednogarnkowe przygotowywane w kuchni.

Ponieważ pędzę przez życie, uwielbiam, łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie smaczne dania, bo przecież wszyscy kochamy dobrze i zdrowo zjeść.

Tak oto zaczęłam eksperymentować z daniami wegetariańskimi, w najlepszym możliwym połączeniu - łatwe, dobrze doprawione, zdrowe i przede wszystkim jednogarnkowe, a najlepiej z kociołka znad ogniska, w dobrym towarzystwie. Okazało się to strzałem w dziesiątkę! W naszym menu już na zawsze pozostaną wegetariańskie pyszności z kociołka, które dzięki dobrze dobranym składnikom i przyprawom pomagają zadbać o zdrowie!

Ewa Hangel - autorka książek kulinarnych (Kociołkowanie po polsku, Garnek rzymski). W gotowaniu szuka nie elegancji i wyrafinowania, ale łatwości wykonania oraz wspaniałych, intensywnych smaków. Wielbicielka gotowania w jednym garnku.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Kategoria: kulinaria,  książki kucharskie,  Potrawy wegetariańskie
Wydawnictwo: Studio Emka
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wymiary: 145x220
Liczba stron: 136
ISBN: 978-83-65068-36-1
Wprowadzono: 10.05.2017

Ewa Hangel - przeczytaj też

RECENZJE - książki - Vege kociołkowanie, Sprawdzone przepisy - Ewa Hangel

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.5/5 ( 6 ocen )
  • 5
    5
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

Qultura słowa

ilość recenzji:467

brak oceny 6-06-2017 21:58

Ja kociołkuję, Ty kociołkujesz?
Od czasu do czasu warto oderwać się od pracy oraz od codziennych obowiązków i odpocząć. Badania jednak pokazują, że coraz mniej doceniamy nasz czas wolny, coraz gorzej wychodzi nam relaks i wykorzystywanie weekendów czy urlopu na regenerację sił. Tymczasem, to uzupełnienie zapasów energii, zarówno fizycznej, jak i psychicznej jest nam niezbędne do tego, by utrzymać równowagę oraz dobre zdrowie.
Zatem, celebrując czas wolny, warto oddać się swojej pasji lub po prostu spotkać z przyjaciółmi. Jeśli dodatkowo lubimy gotować, możemy wykorzystać ten fakt, przygotowując dla naszych bliskich smaczny posiłek, a jeszcze lepiej ? kociołek. W takim pikniku czy ogrodowym przyjęciu nie chodzi bowiem o to, by się napracować, ale by wykorzystać jak najlepiej dostępne produkty i przyrządzić z nich pyszne, proste dania. Tu nie ma mowy o ryzyku, kociołkowe wspaniałości przygotować może nawet osoba, które nie czuje się biegła w sztuce kulinarnej.
O filozofii biesiadowania przy ognisku, o pokonywaniu kulinarnej nudy oraz o wersji vege dotychczasowych dań, pisze Ewa Hangel, w swojej książce ?Vege kociołkowanie. Sprawdzone przepisy?. Opublikowana nakładem Wydawnictwa Studio Emka książka, to nie tylko sposób na szybki i pyszny obiad, ale i odpoczynek w doborowym towarzystwie. Kto wie, może kociołkowanie stanie się nasza życiową filozofią? Książkę docenią nie tylko smakosze czy osoby profesjonalnie zajmujące sie gotowaniem, ale wszyscy lubiący dobrą zabawę i towarzystwo bliskich. Warto również wciągnąć ich w przygotowania, a zanim w kociołku zaczną dziać się kulinarne cuda, wykorzystać ten czas na rozmowę, której w naszym życiu jest niestety coraz mniej.
W kolejnych rozdziałach książki Ewa Hangel przybliża nam ideę biesiadowania przy ognisku, kreśli również kilka słów o samym kociołkowaniu. Zachęca do rezygnacji (przynajmniej na kilka dni) z mięsa i podkreśla wagę odpowiedniego doboru wrzucanych do kociołka składników, które dadzą nam siłę do zmagań z codziennością. Dowodzi ponadto, jak wielki wpływ na nasze zdrowie mają przyprawy oraz warzywa, poleca także zakupy na lokalnych targach. Zachęca również do nadania swojemu życiu odrobiny pikanterii, czyli ? do używania papryki. Przede wszystkim jednak prezentuje przepisy, na takie smakowite kociołkowe dania, jak bakłażan z pomidorami na ostro, zielony groszek z ziemniakami po grecku, duszone ziemniaki z bakłażanem, czosnkiem i małym rodzynkiem, a także paella z warzywami. To zaledwie namiastka specjałów prezentowanych przez autorkę ? także w wersji dla osób na diecie lub chorych na cukrzycę.
Dobór treści, ale przede wszystkim pobudzające wyobraźnię i ośrodek głodu przepisy na smaczne i zdrowe dania, sprawiają, że książka Ewy Hangel warta jest polecenia. W ?Vege kociołkowaniu? nie ma wymyślnych składników, wszystko oparte jest na warzywach i przyprawach dostępnych na lokalnym targu. Powracamy do natury, do niczym nie skażonych smaków oraz do filozofii biesiadowania. To sprawia, że książkę powinno się przepisywać jako lekarstwo zarówno przeciwko przetworzonej żywności, jak i przeciwko zmęczeniu oraz nadmiernemu napięciu. Kociołek, znajomi i przepisy Hangel ? czy można chcieć więcej?

Opinia bierze udział w konkursie

Czy recenzja była pomocna?

Robert Woźniak

ilość recenzji:997

brak oceny 2-06-2017 08:25

Gotowanie, czy przyrządzanie różnorodnych potraw to coś co lubię robić od dawna. Gdy nie czytam, albo nie siedzę w pracy, to właśnie zmieniam się w kucharza. Eksperymentuje, bądź zdaje się na sprawdzone przepisy. Wszystko po to, aby stworzyć coś kolorowego, a przede wszystkim pełnego smaków. Bo smak to podstawa.

"Vege-kociołkowanie", to całkiem interesująca książka poniekąd kucharska. Znajdziemy tu mnóstwo przepisów, które podzielone są na kilka działów. Potrawy z ziemniaków, makaronów, kasz i wszelkiego rodzaju warzyw, ale i owoców. Prym wiedzie tu papryka, bowiem autorka jest wielbicielką kuchni węgierskiej, ale to nie jedyne warzywo. Znalazło się tu miejsce także na przepisy dla diabetyków.

Słowem podsumowania, pozycja ta to doskonałe kompendium wiedzy, oraz kilkadziesiąt przepisów. Niektóre zostały przeze mnie sprawdzone i muszę przyznać, że te wegańskie potrawy są przepyszne. Zamierzam nadal korzystać,z zawartych tu informacji, a was zachęcam także do sięgnięcia po tą publikację.

Czy recenzja była pomocna?