Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Uważność w jedzeniu

książka

Wydawnictwo Amber
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Odkryj zdrowy i radosny związek z jedzeniem!

Mindfulness (uważność) nie jest modą, choć tak o niej głośno na świecie. Nie jest religią, choć daje nadzieję. Nie jest filozofią, choć wskazuje drogę świadomego i spokojnego życia.

O uważności pisze i czyta cały świat, a miliony ją praktykują. `Times` poświęcił jej okładkę "Rewolucja mindfulness". Brytyjski Instytut Zdrowia rekomenduje ją w leczeniu i walce ze stresem. Uczą się jej światowi przywódcy w Davos i dzieci w szkołach. Uważność to nasz ratunek: sposób by życie nie pędziło obok nas, tylko byśmy je przeżywali.

Na podstawie najnowszych badań naukowych i własnej praktyki Jan Chozen Bays pokazuje, jak uważność może zmienić nasz stosunek do jedzenia, jego rolę w naszym życiu oraz pomóc rozwiązać wiele problemów dotyczących nie tylko jedzenia.
Uważność w jedzeniu to sztuka pełnego skupienia się na smakach, zapachach, formach, myślach i uczuciach, które towarzyszą posiłkowi. Wtedy można odkryć, że jedzenie to wielka przyjemność. Niezależnie od tego, czy masz nadwagę, cierpisz na zaburzenia układu pokarmowego czy chcesz po prostu czerpać więcej radości z życia, ta książka ci pomoże. Dowiesz się jak:
- słuchać mądrości swojego ciała, by wiedzieć, co, kiedy i ile jeść
- jeść mniej i najedzonym
- lepiej rozumieć swoje problemy z dietą

Przedmowa: Jon Kabat-Zinn

Doktor Jan Chozen Bays, pediatra i nauczycielka buddyzmu zen, uważności w jedzeniu uczy od 20 lat. Jest autorką bestsellera Mindfulness: Jak wytrenować dzikiego słonia i inne przygody w praktyce uważności.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Amber
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wprowadzono: 03.12.2015

RECENZJE - książki - Uważność w jedzeniu

4.4/5 ( 7 ocen )
  • 5
    5
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0