Opis produktu:
Odkryj zdrowy i radosny związek z jedzeniem!Mindfulness (uważność) nie jest modą, choć tak o niej głośno na świecie. Nie jest religią, choć daje nadzieję. Nie jest filozofią, choć wskazuje drogę świadomego i spokojnego życia.
O uważności pisze i czyta cały świat, a miliony ją praktykują. `Times` poświęcił jej okładkę "Rewolucja mindfulness". Brytyjski Instytut Zdrowia rekomenduje ją w leczeniu i walce ze stresem. Uczą się jej światowi przywódcy w Davos i dzieci w szkołach. Uważność to nasz ratunek: sposób by życie nie pędziło obok nas, tylko byśmy je przeżywali.
Na podstawie najnowszych badań naukowych i własnej praktyki Jan Chozen Bays pokazuje, jak uważność może zmienić nasz stosunek do jedzenia, jego rolę w naszym życiu oraz pomóc rozwiązać wiele problemów dotyczących nie tylko jedzenia.
Uważność w jedzeniu to sztuka pełnego skupienia się na smakach, zapachach, formach, myślach i uczuciach, które towarzyszą posiłkowi. Wtedy można odkryć, że jedzenie to wielka przyjemność. Niezależnie od tego, czy masz nadwagę, cierpisz na zaburzenia układu pokarmowego czy chcesz po prostu czerpać więcej radości z życia, ta książka ci pomoże. Dowiesz się jak:
- słuchać mądrości swojego ciała, by wiedzieć, co, kiedy i ile jeść
- jeść mniej i najedzonym
- lepiej rozumieć swoje problemy z dietą
Przedmowa: Jon Kabat-Zinn
Doktor Jan Chozen Bays, pediatra i nauczycielka buddyzmu zen, uważności w jedzeniu uczy od 20 lat. Jest autorką bestsellera Mindfulness: Jak wytrenować dzikiego słonia i inne przygody w praktyce uważności.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Amber |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 03.12.2015 |