Tradycje kulinarne Japonii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Tradycje kulinarne Japonii

książka

  • Wydawnictwo Hanami
  • Oprawa miękka
  • Ilość stron 174
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy
  • Darmowa dostawa ulubionych książek, gier, kosmetyków na Gandalf.com.pl

Tradycje kulinarne Japonii - opis produktu:

Książka ta poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni. Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów.

Książka Tradycje kulinarne Japonii pochodzi z wydawnictwa Hanami. Autorem książki jest Magdalena Tomaszewska-Bolałek. Należy do gatunków: kulinaria, kuchnia orientalna. Książka Tradycje kulinarne Japonii liczy 174 stron. Jej wymiary to 125x195.
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: kulinaria,  kuchnia orientalna
  • Wydawnictwo: Hanami
  • Oprawa: miękka
  • Wymiary: 125x195
  • Ilość stron: 174
  • ISBN: 978-83-607-4000-2
  • Wprowadzono: 01.12.2006

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Magdalena Tomaszewska-Bolałek - przeczytaj też

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Tradycje kulinarne Japonii

4.9/5 ( 18 ocen )
  • 5
    17
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

brak oceny

Robert Woźniak

1-09-2017 17:02

Sushi, to tradycyjna potrawa, która kojarzy się niemal wszystkim z Krajem Kwitnącej Wiśni. Jednak zdziwiłby się ten, kto uznałby to za prawdę.

W swojej książce autorka stara się nam przedstawić-poprzez przekrój historii Japonii, zarys kulinarnej kultury, która jest niezwykle ważna w tym kraju. Od podstawowych dań, z których większość została przejęta od krajów sąsiedzkich, po ogólne informacje o najbardziej popularnych daniach. Swoją opowieść autorka snuje niezwykle zajmująco i trudno się oderwać od tej książki.

Mamy tu nie tylko kawał historii, ale i ciekawostki, porady, triki, a także przepisy na smaczne dania. Dodatkowo zawarto tutaj mnóstwo kolorowych zdjęć, ilustracji. Polecam.

Czy recenzja była pomocna?