SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Tartine Bread (twarda)

Chleb z najlepszej piekarni świata

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Znak
Data wydania 2021
Oprawa twarda
Liczba stron 304
  • Dostępność niedostępny
  • DPD dostawa za półdarmo

Opis produktu:

W małej piekarni Tartine w San Francisco wypieki znikają z półek każdego dnia w ciągu godziny od wyjęcia z pieca!

Nic dziwnego, skoro powstaje tam najlepszy chleb na świecie.

Tajemnicą Tartine jest autorska metoda przygotowania chleba, opracowana przez Chada Robertsona. Szkolił się on pod okiem mistrzów, ale sztukę wypiekania idealnego chleba zdefiniował na nowo zupełnie sam.

Powstał chleb na naturalnym zakwasie, o głębokim smaku i niewiarygodnie chrupiącej skórce, odsłaniającej delikatny, perłowy miękisz. Chleb pachnący wszystkimi aromatami mąki. Właściciel Tartine poświęcił dwie dekady życia na opracowanie receptury, ale ty możesz zrobić taki chleb w 24 godziny. W domu, własnymi rękami.

Wszystko o technikach fermentacji i podstawowym chlebie Tartine.
Od bochenka Tartine i bagietek, przez pizzę, po brioszki, croissanty i angielskie muffiny.
Oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba.
`Najpiękniejsza książka o chlebie`.
`The New York Times`

`Ten chleb jest nieprzeciętny. Moja rodzina oszalała na jego punkcie, a ja nie wyobrażam sobie, że jeszcze zrobię chleb inną metodą. To czysta perfekcja`.
Smakowity Chleb

`Tartine Bread to nie jest typowa książka kucharska. To wykład, know how wypiekania chleba oraz zapis filozofii człowieka, który poświęcił temu swoje życie`.
Gotuje, bo lubi

`To nie jest zwykła książka kulinarna o pieczeniu chleba! Każde zdanie, każda linijka tekstu są bardzo ważne, aby zrozumieć, jak to z chlebem jest. I żeby po dotarciu do ostatniej kropki osiągnąć sukces!`
Kuchennymi Drzwiami
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Znak
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Rok publikacji: 2021
Wymiary: 210x255
Liczba stron: 304
ISBN: 9788324073573
Wprowadzono: 05.05.2021

RECENZJE - książki - Tartine Bread, Chleb z najlepszej piekarni świata - Chad Robertson

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

5/5 ( 6 ocen )
  • 5
    6
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

Monik

ilość recenzji:1

25-06-2021 14:37

Bardzo ładna książka. Piękne zdjęcia i wykonanie. Zawartość pełna ciekawostek i cóż, bardziej dla pasjonatów kuchennych niż dla laików, ale przyjemnie się przegląda także można traktować nawet jako album z dodatkowym bonusem w postaci treści :) Swoją drogą wypiec swój chleb próbowałam i jest to duża frajda... kiedy się uda :)

Czy recenzja była pomocna?

czytanie.na.platanie

ilość recenzji:1009

5-05-2021 12:02

Kto z Was próbował już swoich sił w pieczeniu chleba? W okresie lockdownu niemal każdy dom zmienił się w mini piekarnię.

W naszej rodzinie od dłuższego czasu pieczemy chleby, bułki, włoską foccacię czy pizzę. A w czasie lockdownu mąż roznosił bułki również sąsiadom. Ciągle jednak próbujemy nowych przepisów, dlatego gdy zobaczyłam ten piękny egzemplarz z chlebowymi inspiracjami nie wahałam się ani chwili.

Bo czy jest coś piękniejszego z rana niż zapach świeżo upieczonego chleba? Może go jedynie przebić smak chrupiącej, jeszcze ciepłej kromki, na której masło aż się rozpływa.

Pierwsze co rzuca się w oczy po otwarciu książki, to genialne zdjęcia, od których aż ślinka napływa do ust. Ale to nie tylko fotografie gotowych wypieków, ale również cały proces przygotowania ciasta i pieczenia chleba, krok po kroku. Autor zdradza nam tajniki powstawania nie tylko najlepszego chleba wiejskiego Tartine, ale również innych wypieków. Chrupiące bagietki, błyszczące croissanty, złociste brioszki, aż proszą się by je schrupać. A najpierw upiec. Autor daje również wiele ciekawych inspiracji na wykorzystanie czerstwego chleba. Dziś z jednej z niej skorzystałam podsmażając kromki na ostrej oliwie. Pycha!

Jeśli planujecie spróbować swoich sił w pieczeniu, to z tą książką bez problemu sobie poradzicie.

Bardzo Was do tego zachęcam. Jak we wszystkim, praktyka czyni mistrza, więc wystarczy próbować. Przyznam się Wam, że znajomi zapraszając nas na imprezy najczęściej proszą żebyśmy przynieśli chleb, albo foccacię. A więc do dzieła!

Opinia bierze udział w konkursie

Czy recenzja była pomocna?