Tartine Bread - Chad Robertson - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Tartine Bread (twarda)

Chleb z najlepszej piekarni świata

książka

  • Wydawnictwo Znak
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 304
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłka dzisiaj
    Wyślemy jeszcze dziś!
  • Odbiór w Łodzi już dzisiaj

Tartine Bread, Chleb z najlepszej piekarni świata - opis produktu:

W małej piekarni Tartine w San Francisco wypieki znikają z półek każdego dnia w ciągu godziny od wyjęcia z pieca!

Nic dziwnego, skoro powstaje tam najlepszy chleb na świecie.

Tajemnicą Tartine jest autorska metoda przygotowania chleba, opracowana przez Chada Robertsona. Szkolił się on pod okiem mistrzów, ale sztukę wypiekania idealnego chleba zdefiniował na nowo zupełnie sam.

Powstał chleb na naturalnym zakwasie, o głębokim smaku i niewiarygodnie chrupiącej skórce, odsłaniającej delikatny, perłowy miękisz. Chleb pachnący wszystkimi aromatami mąki. Właściciel Tartine poświęcił dwie dekady życia na opracowanie receptury, ale ty możesz zrobić taki chleb w 24 godziny. W domu, własnymi rękami.

Wszystko o technikach fermentacji i podstawowym chlebie Tartine.
Od bochenka Tartine i bagietek, przez pizzę, po brioszki, croissanty i angielskie muffiny.
Oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba.
`Najpiękniejsza książka o chlebie`.
`The New York Times`

`Ten chleb jest nieprzeciętny. Moja rodzina oszalała na jego punkcie, a ja nie wyobrażam sobie, że jeszcze zrobię chleb inną metodą. To czysta perfekcja`.
Smakowity Chleb

`Tartine Bread to nie jest typowa książka kucharska. To wykład, know how wypiekania chleba oraz zapis filozofii człowieka, który poświęcił temu swoje życie`.
Gotuje, bo lubi

`To nie jest zwykła książka kulinarna o pieczeniu chleba! Każde zdanie, każda linijka tekstu są bardzo ważne, aby zrozumieć, jak to z chlebem jest. I żeby po dotarciu do ostatniej kropki osiągnąć sukces!`
Kuchennymi Drzwiami

Książka Tartine Bread Chleb z najlepszej piekarni świata, pochodzi z wydawnictwa Znak. Autorem książki jest Chad Robertson. Należy do gatunków: kulinaria, Desery i ciasta, książki kucharskie. Książka Tartine Bread liczy 304 stron. Jej wymiary to 210x255. Oprawa jest twarda.
S
Szczegóły

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

-28% Nowość Zaginiona siostra Bestseller Zaginiona siostra
Zaginiona siostra Cykl Siedem Sióstr Tom 7 miękka 33,03 zł 45.89
Dodaj do koszyka
-38% Bestseller Wilkołak
Wilkołak miękka 26,60 zł 42.90
Dodaj do koszyka
-35% Bestseller Gołąb i wąż / Krew i miód
Gołąb i wąż / Krew i miód pakiet 51,87 zł 79.80
Dodaj do koszyka
-28% Bestseller Informacja zwrotna
Informacja zwrotna miękka 28,73 zł 39.90
Dodaj do koszyka
-40% Bestseller Ekstremista
Ekstremista Gerard Edling Tom 3 miękka 25,75 zł 42.90
Dodaj do koszyka

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Tartine Bread, Chleb z najlepszej piekarni świata

5/5 ( 4 oceny )
  • 5
    4
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

czytanie.na.platanie

5-05-2021 12:02

Kto z Was próbował już swoich sił w pieczeniu chleba? W okresie lockdownu niemal każdy dom zmienił się w mini piekarnię.

W naszej rodzinie od dłuższego czasu pieczemy chleby, bułki, włoską foccacię czy pizzę. A w czasie lockdownu mąż roznosił bułki również sąsiadom. Ciągle jednak próbujemy nowych przepisów, dlatego gdy zobaczyłam ten piękny egzemplarz z chlebowymi inspiracjami nie wahałam się ani chwili.

Bo czy jest coś piękniejszego z rana niż zapach świeżo upieczonego chleba? Może go jedynie przebić smak chrupiącej, jeszcze ciepłej kromki, na której masło aż się rozpływa.

Pierwsze co rzuca się w oczy po otwarciu książki, to genialne zdjęcia, od których aż ślinka napływa do ust. Ale to nie tylko fotografie gotowych wypieków, ale również cały proces przygotowania ciasta i pieczenia chleba, krok po kroku. Autor zdradza nam tajniki powstawania nie tylko najlepszego chleba wiejskiego Tartine, ale również innych wypieków. Chrupiące bagietki, błyszczące croissanty, złociste brioszki, aż proszą się by je schrupać. A najpierw upiec. Autor daje również wiele ciekawych inspiracji na wykorzystanie czerstwego chleba. Dziś z jednej z niej skorzystałam podsmażając kromki na ostrej oliwie. Pycha!

Jeśli planujecie spróbować swoich sił w pieczeniu, to z tą książką bez problemu sobie poradzicie.

Bardzo Was do tego zachęcam. Jak we wszystkim, praktyka czyni mistrza, więc wystarczy próbować. Przyznam się Wam, że znajomi zapraszając nas na imprezy najczęściej proszą żebyśmy przynieśli chleb, albo foccacię. A więc do dzieła!

Czy recenzja była pomocna?