Sztuka wędzenia. Domowy wyrób
książka
Wydawnictwo Ikon |
Oprawa twarda |
Opis produktu:
Do wykonania w każdym domu. Na podstawie oryginalnych, tradycyjnych, polskich receptur. W czasach współczesnych wędzenie nie jest już sposobem na utrwalenie żywności, a raczej pełni ono funkcję uszlachetniającą pokarmy, chociaż może nie tylko podnieść walory smakowe naszego produktu, ale i skutecznie je ograniczyć. Gatunek drewna użyty do wędzenia, sposób peklowania czy wędzenia mają zasadniczy wpływ na jakość finalnego produktu. Ksiązka powstała z myślą o tych, którzy na działkach czy ogródkach sklecili własne wędzarki i pragną uzupełnić swoją fachową wiedzę o tajnikach wędzenia.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Ikon |
Oprawa: | twarda |
Wprowadzono: | 04.05.2006 |