Suszonki / Teresa Marrone | Książka w Gandalf.com.pl
Kategorie
  • image
  • image

Suszonki (twarda)

Zachowaj smak na dłużej

książka

  • Wydawnictwo Zwierciadło
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 284
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Suszonki, Zachowaj smak na dłużej - opis produktu:

Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue?

Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż.

Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów.

Zobacz jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu.

Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Zachęca do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek.

Teresa Marrone jest autorką książek kucharskich m. in. Dishing up Minnesota, Modern Maple oraz atlasów przyrodniczych m.in. o grzybach, jagodach i owocach leśnych. Wykorzystaniem bogactwa runa leśnego zainteresowała się jeszcze na studiach i pasję swoją kontynuuje do dziś. Specjalizuje się w kuchni regionalnej Stanów Zjednoczonych. Mieszka w Minneapolis w Minnesocie.

inne wydania :

produkt cyfrowy
  • -15%

E-book

S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: kulinaria
  • Wydawnictwo: Zwierciadło
  • Oprawa: twarda
  • Okładka: twarda
  • Wymiary: 240x190
  • Ilość stron: 284
  • ISBN: 9788381321259
  • Wprowadzono: 28.10.2019

Zobacz również

  • -39%
Słodkości w insulinooporności

Magdalena Makarowska

miękka
27,38 zł 44.90
  • -33%
Wege energia

Katarzyna Gubała

24,89 zł 37.15
  • -41%
Szkoła cukiernictwa

PRACA ZBIOROWA

52,37 zł 88.78
  • -34%
Artystyczne dekoracje tortów

PRACA ZBIOROWA

twarda
98,33 zł 149.00
  • -41%
Ryby i owoce morza Szkoła gotowania

Alcantara Lorenza

miękka
20,64 zł 35.00
  • -49%
Wiosenna kuchnia

PRACA ZBIOROWA

twarda
7,21 zł 14.14
  • RRecenzje
  • Książka
  • Suszonki, Zachowaj smak na dłużej
0/5 ( brak ocen )
    5
    4
    3
    2
    1
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.