Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Stan i perspektywy rozwoju rynku żywności funkcjonalnej

książka

Wydawnictwo Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Żywność funkcjonalna stała się nowym zjawiskiem występującym na rynkach wielu krajów. Zjawisko to przyczyniło się do wzbogacania nauki o żywieniu w nowe określenia, które są wynikiem rozwoju dyscyplin pokrewnych jak ekonomia i marketing.

W pracy tej zaprezentowano osiągnięcia badawcze i studia literaturowe naukowców niemieckich i polskich. Mamy nadzieję, że przedstawiony stan wiedzy stanowić będzie inspirację do realizacji dalszych badań dotyczących zachowań nabywczych konsumentów na rynku żywności funkcjonalnej.

Brak jednolitej, usankcjonowanej w prawie i powszechnie zaaprobowanej definicji żywności funkcjonalnej, zarówno na świecie, jak i w Polsce, sprzyja różnej jej interpretacji. Z konsumenckiego, a więc rynkowego punktu widzenia żywność ta z jednej strony powinna być taka jak powszechnie spożywana, a z drugiej strony powinna wyrażnie się różnić od innych produktów spożywczych. Ta pozorna sprzeczność stanowi o istocie żywności funkcjonalnej i związana jest z koniecznością wieloaspektowego rozważenia w ramach realizowanych działań z zakresu marketingu i ochrony konsumenta.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
Oprawa: miękka
Wprowadzono: 15.01.2007

RECENZJE - książki - Stan i perspektywy rozwoju rynku żywności funkcjonalnej

4/5 ( 1 ocena )
  • 5
    0
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0