Słodkości Ciasta i desery Szkoła gotowania krok po kroku / Francesca Badi | Książka w Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie
  • image

Słodkości Ciasta i desery Szkoła gotowania krok po kroku (miękka)

książka

  • Wydawnictwo Jedność
  • Oprawa miękka
  • Ilość stron 256
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Słodkości Ciasta i desery Szkoła gotowania krok po kroku - opis produktu:

Kompletne kompendium, bogate w informacje i opatrzone ilustracjami, które zachęca do nauki przygotowywania bazowych produktów cukierniczych oraz wspaniałych domowych deserów.
Uzupełnieniem książki jest wybór przepisów na niezwykle smakowite: ciasta i tarty, ciastka i ciasteczka, desery w pucharkach na zimno i te na bazie owoców, wszystkie absolutnie zniewalające w swej formie i smaku.

Odbiorcy
- wszyscy, którzy uwielbiają różnego rodzaju słodycze i chcą nauczyć się podstawowych sztuczek wytwarzania i dekorowania słodkości
- osoby, które chcą poznać przepisy na ciasta, ciasteczka i desery

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera wszelkie informacje dotyczące sztuki przygotowywania słodyczy
- można łatwo nauczyć się wytwarzania słodkości od samych mistrzów
- w książce znajdują się przepisy na ciasta, ciasteczka, tarty i desery
- wszystkie przepisy zamieszczone w niniejszej książce zostały wykonane i opatrzone zdjęciami w profesjonalnej redakcyjnej kuchni
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: kulinaria,  Desery i ciasta
  • Wydawnictwo: Jedność
  • Oprawa: miękka
  • Okładka: miękka
  • Wymiary: 219x208
  • Ilość stron: 256
  • ISBN: 978-83-7971-433-9
  • Wprowadzono: 14.09.2018

Zobacz również

  • -44%
  • -41%
Whisky Leksykon smakosza

David Wishart

twarda
35,30 zł 59.84
  • -45%
Słodkości w insulinooporności

Magdalena Makarowska

miękka
24,70 zł 44.90
  • -42%
Wege energia

Katarzyna Gubała

21,55 zł 37.15
  • -41%
Szkoła cukiernictwa

PRACA ZBIOROWA

52,37 zł 88.78
  • -47%
Ryby i owoce morza Szkoła gotowania

Alcantara Lorenza

miękka
18,54 zł 35.00
  • RRecenzje
  • Książka
  • Słodkości Ciasta i desery Szkoła gotowania krok po kroku
4.3/5 ( 4 oceny )
    5
    2
    4
    1
    3
    1
    2
    0
    1
    0
imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

Uwaga!!! Nie jesteś zalogowany. zaloguj się by zgłosić recenzję do konkursu i mieć szansę na wygraną w cotygodniowym plebiscycie!

brak oceny

Qultura słowa

  • 15-12-2018
  • 11:27

Słodkie wypieki krok po kroku
Jesteś przekonany, że słodkie wypieki nie są dla ciebie? Potrafisz spalić najprostsze ciasteczka, nie udają się nawet smakołyki z gotowego ciasta francuskiego, a słowa takie jak szpatułka, tarta czy makaroniki budzą twoje przerażenie? Jesteś przekonany, że jedyne co potrafisz w kuchni, to zagotować wodę? Nic bardziej mylnego! Wystarczy tylko odrobina chęci i silnej woli, a także dobra książka, która krok po kroku przeprowadzi cię przez proces przygotowania ciasta, która ? dzięki załączonym zdjęciom kolejnych czynności ? wyeliminuje ewentualne błędy.
Taką właśnie książką, swego rodzaju podręcznikiem przygotowywania słodkich wypieków, jest publikacja wydawnictwa Jedność pt. ?Słodkości. Ciasta i desery. Szkoła gotowania krok po kroku?. Wsparcie konsultanta, Licii Cagnoni, szefa kuchni instruktora na kursach gotowania, pozwala nie tylko nabyć podstawy, niezbędne do poruszania się w gąszczu przepisów na słodkości, ale także własnoręcznie przygotować dla rodziny i znajomych prawdziwe pyszności. Liczne wskazówki pomagają w domowym zaciszu przygotować mniej lub bardziej skomplikowane ciasta, ciasteczka i słodkie desery, zarówno tym, którzy dotąd taką aktywność omijali z daleka, jak i tym, którzy jeśli chodzi o pieczenie radzą sobie bardzo dobrze, ale wciąż chcą się doskonalić, poznawać nowe przepisy, którzy szukają inspiracji na nowe desery i ciasta. Książka jest doskonałym prezentem, nie tylko dla znajomych, ale również dla siebie, pozwala bowiem odczuć radość płynącą z faktu, że przygotowaliśmy coś własnoręcznie. Radość tym większą, że zapewne wszyscy będą tymi słodkimi smakołykami zachwyceni.
Książka podzielona jest na cztery części / rozdziały, zaś w pierwszym z nich (od którego warto zacząć lekturę, nawet wówczas, kiedy jesteśmy biegli w sztuce kulinarnej) poznamy tajniki wykonania prostych, bazowych ciast, które pomogą nam uzyskiwać wspaniałe efekty niezależnie od późniejszych modyfikacji czy zastosowania różnego rodzaju mas, polew itp. Nauczymy się zatem robić ciasto kruche, będące podstawa wielu innych ciast, a także ciasto kruche do tarty. Zrobimy ciasto francuskie, ciasto millefoglie z delikatną masą, ciasto biszkoptowe czy pozornie łatwą tartę tatin. To tylko kilka przykładów specjałów, które przygotowane krok po kroku, dokładnie według wskazówek, pomogą nam osiągnąć wspaniałe efekty.
Część druga książki, smakołyki z pucharka to mnóstwo propozycji na wykonanie kremów, musów, sorbetów i innych słodkości, porcjowanych i podawanych na zimno. Dowiemy się m.in., jak zrobić wyśmienity mus truskawkowy czy deser panna cotta, godny podniebienia największego konesera. Posmakujemy również kremu bawarskiego i karmelowego, zmienimy nieco nasze wyobrażenie o znanym nam budyniu czekoladowym, pokochamy nawet ? deserową zupę.
Rozdział trzeci, przetwory owocowe i słodkości z owocami, umożliwia zgłębienie tajników przygotowania przetworów owoców i ziół. Zanim jednak zaczniemy zamykać pamiątki lata i jesieni w słoikach, dowiemy się, czym jest sterylizacja, a następnie poznamy sekrety przygotowania pachnącej konfitury truskawkowej, nadzienia śliwkowego do biszkoptu galaretki z moreli czy wielu innych wspaniałości. W rozdziale ostatnim znajdziemy z kolei przepisy na pyszne wypieki, staranie wyselekcjonowane przez redakcyjny zespół i opatrzone uwagami dotyczącymi czasu przygotowania oraz pieczenia.
Zawarte w książce informacje, wskazówki, a także rozwiewające ewentualne wątpliwości zdjęcia, pozwalają nam w zaciszu własnej kuchni doskonalić kulinarne umiejętności i wspinać się na wyżyny kulinarnych dokonań. Zachwyt osób degustujących wypieki będzie ? poza przyjemnością płynąca z samego pieczenia ? wspaniałą nagrodą za trud włożony w kulinarną pracę!

Czy recenzja była pomocna?
image

Rekomendowane

  • -24%
Demony czasu pokoju tom 4 Cykl Wojenny

Adam Przechrzta

miękka
31,84 zł 41.90
  • -41%
Ziarno światła Przebudzenie

Nikolas Razmuk

miękka
28,83 zł 48.87
  • -41%
Wybrana przez bogów

Magdalena Dzieżyk-Socha

miękka
15,89 zł 26.92
  • -34%
Moby Dick tom 1-2 / Billy Budd / Taipi

Herman Melville

pakiet
78,99 zł 119.69
  • -33%
Podzwonne dla Instytutu

Bartosz Popadiak

miękka
26,67 zł 39.81
  • -45%
Baśń o Bezimiennej Księżnej

Alina Radzik-Piskaczek

miękka
13,71 zł 24.94

Ciekawe pomysły Gandalfa

  • Słodko i zdrowo - czy to możliwe? Czy potrafisz wyobrazić sobie życie bez słodkości? To chyba niemożliwe... ale od dawna wiadomo, że cukier nie krzepi, a szkodzi. Chcesz go ograniczyć? A może już polecono ci, by go usunąć z diety? Ratunku! Jak żyć bez pysznych ciast i słodkich przekąsek? Na...

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady,...

  • Nie od dziś wiadomo, że domowe słodkości to niezawodny sposób na dobry nastrój. Na co dziś masz ochotę? - wyrafinowaną tartę cytrynową z bezą, kuszące muffinki dyniowe z kremem i borówkami czy lekkie jak piórko kokosanki? Znajdziesz tu przepisy na wypieki różnego rodzaju â ucierane, biszkoptowe,...

  • Sztuka kulinarna ma w sobie coś z magii. Na jej niezwykłość wpływa różnorodność zapachów, aromatów, bogactwo kolorów i smaków. Są one owocem cierpliwych poszukiwań i pasji milionów kucharzy, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów, którzy eksperymentują we własnej kuchni. Dzięki efektownym...

  • Profesjonalny kurs kuchni wegetariańskiej - ponad pół tysiąca fotografii z podstawowymi zasadami i najlepszymi przepisami. Książka składa się z czterech sekcji poświęconych filarom kuchni wegetariańskiej: zbożu, warzywom, tofu i seitan, ziarnom oleistym. Każda sekcja jest poprzedzona bogatym...

  • Słodko i zdrowo - czy to możliwe? Czy potrafisz wyobrazić sobie życie bez słodkości? To chyba niemożliwe... ale od dawna wiadomo, że cukier nie krzepi, a szkodzi. Chcesz go ograniczyć? A może już polecono ci, by go usunąć z diety? Ratunku! Jak żyć bez pysznych ciast i słodkich przekąsek? Na...