Słodkości Ciasta i desery Szkoła gotowania krok po kroku - Francesca Badi - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Słodkości Ciasta i desery Szkoła gotowania krok po kroku (miękka)

książka

  • Wydawnictwo Jedność
  • Oprawa miękka
  • Ilość stron 256
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy

Słodkości Ciasta i desery Szkoła gotowania krok po kroku - opis produktu:

Kompletne kompendium, bogate w informacje i opatrzone ilustracjami, które zachęca do nauki przygotowywania bazowych produktów cukierniczych oraz wspaniałych domowych deserów.
Uzupełnieniem książki jest wybór przepisów na niezwykle smakowite: ciasta i tarty, ciastka i ciasteczka, desery w pucharkach na zimno i te na bazie owoców, wszystkie absolutnie zniewalające w swej formie i smaku.

Odbiorcy
- wszyscy, którzy uwielbiają różnego rodzaju słodycze i chcą nauczyć się podstawowych sztuczek wytwarzania i dekorowania słodkości
- osoby, które chcą poznać przepisy na ciasta, ciasteczka i desery

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera wszelkie informacje dotyczące sztuki przygotowywania słodyczy
- można łatwo nauczyć się wytwarzania słodkości od samych mistrzów
- w książce znajdują się przepisy na ciasta, ciasteczka, tarty i desery
- wszystkie przepisy zamieszczone w niniejszej książce zostały wykonane i opatrzone zdjęciami w profesjonalnej redakcyjnej kuchni

Książka Słodkości Ciasta i desery Szkoła gotowania krok po kroku pochodzi z wydawnictwa Jedność. Autorami książki są Francesca Badi, Licia Cagnoni. Należy do gatunków: kulinaria, Desery i ciasta. Książka Słodkości Ciasta i desery Szkoła gotowania krok po kroku liczy 256 stron. Jej wymiary to 219x208. Oprawa jest miękka.
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: kulinaria,  Desery i ciasta
  • Wydawnictwo: Jedność
  • Oprawa: miękka
  • Okładka: miękka
  • Wymiary: 219x208
  • Ilość stron: 256
  • ISBN: 978-83-7971-433-9
  • Wprowadzono: 14.09.2018

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

  • -35%
Havel od kuchni twarda
38,89 zł 59.84
Dodaj do koszyka
  • -25%
Zdrowie na cały rok Terminarz 2021 twarda
26,11 zł 34.82
Dodaj do koszyka
  • -26%
Rozkoszne Wegetariańska uczta z polskimi smakami miękka
44,39 zł 60.00
Wysyłamy jutro
Dodaj do koszyka
  • -36%
Stambuł do zjedzenia twarda
44,79 zł 69.99
Dodaj do koszyka
  • -38%
Insulinooporność Łatwe lunchboxy miękka
23,45 zł 37.82
Wysyłamy jutro
Dodaj do koszyka
  • -42%
Jadłonomia po polsku twarda
40,54 zł 69.90
Wysyłamy jutro
Dodaj do koszyka

Francesca Badi, Licia Cagnoni - przeczytaj też

Polecane

  • -38%
Przysmaki kuchni myśliwskiej twarda
61,81 zł 99.70
Dodaj do koszyka
  • -38%
Wypieki dla diabetyków miękka
18,54 zł 29.91
Dodaj do koszyka
  • -38%
  • -37%
Szkoła cukiernictwa
55,93 zł 88.78
Dodaj do koszyka

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
Słodkości Ciasta i desery Szkoła gotowania krok po kroku

4.3/5 ( 4 oceny )
    5
    2
    4
    1
    3
    1
    2
    0
    1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

brak oceny

Qultura słowa

  • 15-12-2018
  • 11:27

Słodkie wypieki krok po kroku
Jesteś przekonany, że słodkie wypieki nie są dla ciebie? Potrafisz spalić najprostsze ciasteczka, nie udają się nawet smakołyki z gotowego ciasta francuskiego, a słowa takie jak szpatułka, tarta czy makaroniki budzą twoje przerażenie? Jesteś przekonany, że jedyne co potrafisz w kuchni, to zagotować wodę? Nic bardziej mylnego! Wystarczy tylko odrobina chęci i silnej woli, a także dobra książka, która krok po kroku przeprowadzi cię przez proces przygotowania ciasta, która ? dzięki załączonym zdjęciom kolejnych czynności ? wyeliminuje ewentualne błędy.
Taką właśnie książką, swego rodzaju podręcznikiem przygotowywania słodkich wypieków, jest publikacja wydawnictwa Jedność pt. ?Słodkości. Ciasta i desery. Szkoła gotowania krok po kroku?. Wsparcie konsultanta, Licii Cagnoni, szefa kuchni instruktora na kursach gotowania, pozwala nie tylko nabyć podstawy, niezbędne do poruszania się w gąszczu przepisów na słodkości, ale także własnoręcznie przygotować dla rodziny i znajomych prawdziwe pyszności. Liczne wskazówki pomagają w domowym zaciszu przygotować mniej lub bardziej skomplikowane ciasta, ciasteczka i słodkie desery, zarówno tym, którzy dotąd taką aktywność omijali z daleka, jak i tym, którzy jeśli chodzi o pieczenie radzą sobie bardzo dobrze, ale wciąż chcą się doskonalić, poznawać nowe przepisy, którzy szukają inspiracji na nowe desery i ciasta. Książka jest doskonałym prezentem, nie tylko dla znajomych, ale również dla siebie, pozwala bowiem odczuć radość płynącą z faktu, że przygotowaliśmy coś własnoręcznie. Radość tym większą, że zapewne wszyscy będą tymi słodkimi smakołykami zachwyceni.
Książka podzielona jest na cztery części / rozdziały, zaś w pierwszym z nich (od którego warto zacząć lekturę, nawet wówczas, kiedy jesteśmy biegli w sztuce kulinarnej) poznamy tajniki wykonania prostych, bazowych ciast, które pomogą nam uzyskiwać wspaniałe efekty niezależnie od późniejszych modyfikacji czy zastosowania różnego rodzaju mas, polew itp. Nauczymy się zatem robić ciasto kruche, będące podstawa wielu innych ciast, a także ciasto kruche do tarty. Zrobimy ciasto francuskie, ciasto millefoglie z delikatną masą, ciasto biszkoptowe czy pozornie łatwą tartę tatin. To tylko kilka przykładów specjałów, które przygotowane krok po kroku, dokładnie według wskazówek, pomogą nam osiągnąć wspaniałe efekty.
Część druga książki, smakołyki z pucharka to mnóstwo propozycji na wykonanie kremów, musów, sorbetów i innych słodkości, porcjowanych i podawanych na zimno. Dowiemy się m.in., jak zrobić wyśmienity mus truskawkowy czy deser panna cotta, godny podniebienia największego konesera. Posmakujemy również kremu bawarskiego i karmelowego, zmienimy nieco nasze wyobrażenie o znanym nam budyniu czekoladowym, pokochamy nawet ? deserową zupę.
Rozdział trzeci, przetwory owocowe i słodkości z owocami, umożliwia zgłębienie tajników przygotowania przetworów owoców i ziół. Zanim jednak zaczniemy zamykać pamiątki lata i jesieni w słoikach, dowiemy się, czym jest sterylizacja, a następnie poznamy sekrety przygotowania pachnącej konfitury truskawkowej, nadzienia śliwkowego do biszkoptu galaretki z moreli czy wielu innych wspaniałości. W rozdziale ostatnim znajdziemy z kolei przepisy na pyszne wypieki, staranie wyselekcjonowane przez redakcyjny zespół i opatrzone uwagami dotyczącymi czasu przygotowania oraz pieczenia.
Zawarte w książce informacje, wskazówki, a także rozwiewające ewentualne wątpliwości zdjęcia, pozwalają nam w zaciszu własnej kuchni doskonalić kulinarne umiejętności i wspinać się na wyżyny kulinarnych dokonań. Zachwyt osób degustujących wypieki będzie ? poza przyjemnością płynąca z samego pieczenia ? wspaniałą nagrodą za trud włożony w kulinarną pracę!

Czy recenzja była pomocna?