Sielskie smaki (twarda)
Przepisy i wspomnienia ze wszystkich zakątków Ukrainy O Akcji
Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
książka
- Dostępność niedostępny
-
Opis produktu:
Najwspanialsze smaki lata i dzieciństwa.
Najnowsza książka Olii Hercules to cudowna, nostalgiczna podróż śladami smaków z dzieciństwa. W `Sielskich smakach` autorka zgromadziła 100 doskonałych przepisów kojarzących się ze szczęściem, latem, beztroską i wakacjami. Z kuchnią mamy i babuszki.
Olia, przywołując własne wspomnienia, liczne rozmowy i spotkania poświęcone gotowaniu, opisuje różnorodność i spuściznę kuchni ukraińskiej. Przybliża fenomen tzw. letnich kuchni - niewielkich, stojących w pobliżu domostw budynków, w których latem przyrządzano dania ze składników prosto z grządki i szykowano przetwory na zimę.
`Sielskie smaki` to uczta dla oka i podniebienia. Przepisom towarzyszą znakomite zdjęcia i niezapomniane opowieści o ludziach i miejscach. Ta książka przeniesie Was w sam środek upalnego lata na wsi, pachnącego sianem i dojrzewającymi owocami.
Gotuj z Olią i ciesz się latem przez cały rok!
`Sielskie smaki` to prawdziwe objawienie. Ta wyjątkowa książka w cudowny sposób przywołuje atmosferę opisywanych miejsc. Nie mogę się doczekać, kiedy zacznę gotować opisane w niej potrawy.
Nigella Lawson
Książka Olii przenosi nas do bajkowego świata. Czysta magia, zarówno w samych recepturach, jak i w opowieściach.
Anna Jones, autorka książek kulinarnych
Czytając Sielskie smaki, zakochałam się w Ukrainie. Nigdy tam nie byłam, ale piękne opowieści Olii, jej przepisy, od których samej lektury aż cieknie ślinka, oraz cudowne zdjęcia pochłaniają bez reszty. Cieszę się, że autorka podzieliła się z nami tymi sekretami kulinarnymi.
Melissa Hemsley, autorka `Sztuki dobrego jedzenia`
To wspaniała książka kucharska dla każdego, kto chciałby poznać nowe kuchnie i poszukuje inspiracji.
`Sunday Times`
Olia Hercules jest autorką wyjątkowych, nagradzanych książek kulinarnych z przepisami z różnych regionów Europy Wschodniej `Mamuszka` oraz `Kaukasis`.
Urodziła się na Ukrainie. Po pięciu latach spędzonych na Cyprze przeprowadziła się do Londynu, gdzie ukończyła studia na wydziałach italianistyki, rusycystyki i anglistyki. Kucharskie szlify zdobywała w `Leiths School of Food and Wine`. Rozwijała karierę w londyńskiej restauracji `Union Market`, a następnie została chef de partie w restauracji Yotama Ottolenghiego. Wiedza kulinarna i nietuzinkowa osobowość zapewniły jej międzynarodową renomę wybitnej kuchmistrzyni, stylistki żywności i publicystki. Olia pojawia się w programach emitowanych na kanale `The Food Network`, założyła online start-up `The Recipe Kit`, jest także autorką artykułów i filmów publikowanych przez dziennik `The Guardian`, który nadał jej tytuł Rising Star of 2015, oraz książek kucharskich, które spotkały się z uznaniem krytyków i zachwytem czytelników oraz foodies na świecie.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Prószyński i S-ka |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Rok publikacji: | 2021 |
Wymiary: | 195 x 251 |
Liczba stron: | 352 |
ISBN: | 9788382341966 |
Wprowadzono: | 20.07.2021 |
Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.