Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Przyjaciółka   Książka 37,28 zł
Paderborn Langer Tom 2   Książka 32,93 zł
Tajemnica domu Uklejów   Książka 37,49 zł

SERY, MASŁO, JOGURT, KEFIR (twarda)

książka

Wydawnictwo Multico
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał - zawsze świeży, bez konserwantów. Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami. Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.:
* twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel
* bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę
* ser monastyrski i ser piwny
* sery pleśniowe - brie, camembert, roquefort
* sery półtwarde i twarde - tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan
* śmietanę i masło
* zsiadłe mleko, jogurt i kefir
Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów, praktyczny poradnik dla domowych serowarów.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Multico
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 18.09.2009

RECENZJE - książki - SERY, MASŁO, JOGURT, KEFIR

4.5/5 ( 6 ocen )
  • 5
    4
  • 4
    1
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0