SERY, MASŁO, JOGURT, KEFIR (twarda)
książka
Wydawnictwo Multico |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał - zawsze świeży, bez konserwantów. Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami. Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.:* twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel
* bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę
* ser monastyrski i ser piwny
* sery pleśniowe - brie, camembert, roquefort
* sery półtwarde i twarde - tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan
* śmietanę i masło
* zsiadłe mleko, jogurt i kefir
Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów, praktyczny poradnik dla domowych serowarów.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Multico |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 18.09.2009 |