SERY. Gatunki, rodzaje, smaki, przepisy na sałatki, przekąski, sosy, dania na gorąco, desery
książka
Wydawnictwo Klub Dla Ciebie |
Oprawa twarda |
Opis produktu:
Sery - to jeden z najstarszych, znanych człowiekowi produktów spożywczych. Dokładnie nie wiadomo, kiedy i gdzie wyprodukowano pierwszy ser. Najprawdopodobniej stało się to ponad 10 000 lat temu, kiedy to udomowiono w Mezopotamii kozy i owce. Dzisiaj przegryzając ulubiony ser smakowitymi winogronami i popijając lampką wina z wdzięcznością myślimy o przodkach. Ser króluje w kuchni pod różnymi postaciami. W książce znajduje się ponad 300 przepisów na dania z serem jako głównym składnikiem, dodatkiem lub deserem. W każdej postaci jest niezwykły, pełen aromatu i smaku. Podane przepisy pochodzą z różnych stron świata i pokazują, jak bardzo jesteśmy w kuchni pomysłowi.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Klub Dla Ciebie |
Oprawa: | twarda |
Wprowadzono: | 27.11.2006 |