rozwiń
rozwiń
zwiń
zwiń
wpisz minimum 3 znaki
RODO w praktyce Poradnik Gazety Prawnej 11/2018
ocena: 6, głosów: 6
 
powiększenie

RODO w praktyce
Poradnik Gazety Prawnej 11/2018 (miękka)

książka

Wydawnictwo: Infor.pl

Oprawa: miękka

Ilość stron: 100

Wysyłamy w: 24h - 48h + czas dostawy

Nasza cena: 33,84

Cena detaliczna: 38,90

U nas taniej o 13%

dodaj do przechowalni dodaj do listy życzeń Dodaj do koszyka

Przy zakupie 5 egz.
Cena hurtowa:

31,12

Powrót Darmowa wysyłka dla zamówień od 99zł. SPRAWDŹ!
  • Opis

  • Szczegółowe informacje

  • Recenzje (0)

  • Inne wydania

RODO w praktyce, Poradnik Gazety Prawnej 11/2018 - opis produktu:

Z badań wynika, że połowa polskich firm nie poradziła sobie z RODO, a liczba skarg wciąż rośnie. Przedsiębiorcy po wdrożeniu RODO oczekiwali zerojedynkowych rozwiązań, które raczej jeszcze długo nie zostaną ugruntowane. Swoboda jaką dał ustawodawca unijny (choćby poprzez wprowadzenie zasad przetwarzania danych) przyczyniła się z jednej strony do poszukiwania nowych rozwiązań, ale z drugiej strony wprowadziła swego rodzaju niepewność i różnorodność w rozumieniu tym samych zagadnień.

Niniejszy Poradnik ma na celu uporządkowanie informacji nt stosowania unijnego rozporządzenia a także opisuje doświadczenia Autorów zgromadzone na przestrzeni kilku miesięcy. Stanowi zatem merytoryczne narzędzie z którego można skorzystać lub w oparciu o które można zweryfikować wdrożone już procedury.

Z publikacji Czytelnik dowie się:
-Z jakimi problemami borykają się firmy po wprowadzeniu RODO
-Na jakiej podstawie przetwarzać dane osób biorących udział w konkursie
-Jak prawidłowo sporządzić umowę powierzenia przetwarzania danych
-Jak postępować w przypadku naruszenia ochrony danych osobowych
-Czy korzystanie z plików cookie zawsze wymaga zgody użytkownika
-Kiedy spółki w ramach grupy kapitałowej mogą być współadministratorami danych.

Ponadto Autorzy zwracają uwagę na cienką granicę pomiędzy administratorem danych osobowych a podmiotem przetwarzającym te dane. Porządkują także zasady przetwarzania danych osobowych, które są regulacją nowatorską. Szczegółowo omawiają także prawa osób, których dane są przetwarzane.

Wszystko poparte przykładami oraz wzorami zgód, wniosków i zawiadomień.

RODO w praktyce, Poradnik Gazety Prawnej 11/2018 - szczegółowe informacje:

Dział: Książki

Kategoria: czasopisma, nauki społeczne, prawo, cywilne

Wydawnictwo: Infor.pl
Oprawa:miękka
Okładka:miękka
Wymiary:205x295
Ilość stron:100
ISBN:9788381374385
Wprowadzono: 24.11.2018
i zgarniaj nagrody napisz recenzję

RODO w praktyce, Poradnik Gazety Prawnej 11/2018 - recenzje klientów


Podobał Ci się ten tytuł? Zainspirował Cię? A może nie zgadzasz sie z autorem, opowiedz nam o tym, opisz swoje doznania związane z lekturą.
10.00

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Nietoperz i suszone cytryny

M. Meller

książka (miękka)

27,89 zł taniej -30%

Odbiorę ci wszystko

R. Lillegraven

książka (miękka)

25,79 zł taniej -35%

Dziewczyna o czterech palcach

M. Krajewski

książka (miękka)

25,79 zł taniej -35%

Sodoma Hipokryzja i władza w Watykanie

F. Martel

książka (miękka)

32,38 zł taniej -35%

Zobacz również

Cyberhejt wobec pracowników a wizerunek ...

P. ZBIOROWA

książka (miękka)

38,90 zł taniej -25%

Podstawy finansów publicznych i ...

B. Kołosowska

książka (miękka)

47,13 zł taniej -25%

Ciekawe pomysły Gandalfa

książka

98.74 zł

taniej -0%

RODO zmiany Jak przygotować się do kontroli

Praktyczny poradnik dla przedsiębiorców jak przygotować się do kontroli przestrzegania przepisów RODO w firmie lub urzędzie. Niniejsza publikacja zawiera wytyczne oraz wskazówki praktyczne pozwalające krok po kroku przygotować organizację na wypadek ewentualnej kontroli przestrzegania przepisów o ochronie danych osobowych. Rozpoczęcie stosowania...

książka

98.81 zł

taniej -0%

RODO 2019 Plusy i minusy zmian od 4 maja

Publikacja zawiera omówienie wszystkich zmian wprowadzonych przez ustawę z 21 lutego 2019 r. o zmianie niektórych ustaw w związku z zapewnieniem stosowania rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu...

książka

68.84 zł

taniej -0%

RODO w praktyce zarządcy nieruchomości

Książka w kompleksowy sposób przedstawia zagadnienia związane z ochroną danych osobowych we wspólnotach mieszkaniowych, spółdzielniach oraz biurach zarządców nieruchomości. Uwzględnia aktualny stan prawny. Autorki zawarły w niej liczne porady praktyczne. Publikacja przyda się wszystkim zarządcom nieruchomości, pracownikom spółdzielni mieszkaniowych,...

książka

69.79 zł

taniej -12%

RODO w praktyce 30 najczęstszych pytań i...

W książce znajdują się najczęściej spotykane pytania oraz odpowiedzi na temat stosowania RODO w placówkach leczniczych. Gromadzenie, przetwarzanie, udostępnianie danych osobowych pacjentów, powierzanie danych podmiotom zewnętrznym, naruszenia ochrony danych oraz kontrole UODO placówki ochrony zdrowia, wszystkie te zagadnienia omawiamy w naszej publikacji....

książka

24.83 zł

taniej -0%

RODO na przykładach Najczęściej zadawane pytania

Przewodnik dla przedsiębiorców dotyczący stosowania RODO w praktyce. W poradniku odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące: odpowiedzialności administratora danych i procesora, przetwarzania i ochrony danych osobowych pracowników i klientów, działalności w sieci, skarg zgłaszanych do UODO i kar związanych z nieprzestrzeganiem przepisów....

książka

46.28 zł

taniej -7%

RODO w kadrach Jak zmiany od 25 maja 2018 r. w...

Już od 25 maja 2018 roku pracownicy działów kadrowo-płacowych będą musieli przetwarzać dane osobowe kandydatów do pracy oraz pracowników w zupełnie nowy sposób. Już teraz warto się do tego odpowiednio przygotować.

Brak list życzeń:

Utwórz

zamówienie tradycyjne
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku

2.99

14.99

2.99

1.98

8.99

Łączna wartość zamówienia: 0 zł0 zł
Dostawa i płatność › Płatność › przejdź do koszyka
rozwiń
Wpisz numer
Swojego zamówienia (xxxxxx/rrrr)
Sprawdź

Powiadom kiedy produkt będzie dostępny

Wpisz swój adres e-mail: